x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Medicina energetică explicată ştiinţific devine medicina viitorului

Medicina energetică explicată ştiinţific devine medicina viitorului

de Romulus Popescu    |    01 Dec 2012   •   00:36
Medicina energetică explicată ştiinţific devine medicina viitorului
Sursa foto: Thinkstock

Din momentul în care venim pe lume ne îmbolnăvim de moarte şi toată viaţa ne tratăm de această boală. A fizicului, bineînţeles. Este o boală incurabilă, e adevărat, dar îi putem împinge efectul final cât mai departe. Pentru aceasta, omenirea s-a preocupat dintotdeauna să găsească cele mai eficiente metode. Culmea este că metodele vechii medicini sunt de multe ori mai eficiente decât cele moderne. Şi asta pentru că medicina tradiţională tratează corpul energetic şi spiritul, adică zona în care se află cauzele bolilor şi nu doar fizicul, în care se manifestă efectul lor. Dar, iată că medicinei moderne i se deschid noi căi, prin abordarea ştiinţifică a vechii medicini, creindu-se astfel posibilitatea reunirii acestora. Însă, numai dacă medicina modernă vrea să vadă aceste căi, apărute odată cu fizica cuantică. De data aceasta, ceea ce era desconsiderat în medicina tradiţională poate fi explicat ca fenomen prin fizica cuantică.

Printre medicii mai receptivi la nou, în acest sens, se află şi doctorul Richard Bartlett. După îndelungi cercetări el a lansat odată cu cartea sa “Matrix Energetics: The Science and Art of Transformation”, un ghid practic pentru înţelegerea energiei subtile şi pentru arta schimbărilor radicale în abordarea bolilor. În limba română cartea a apărut sub titlul “Matricea energetică, ştiinţa şi arta transformării”, la Editura Adevăr Divin, Braşov, 2010.

Conceptul de matrice energetică a fost preluat din cărţile de medicină energetică ale lui James Oschman. Acesta s-a inspirat la rândul său din lucrările lui Alfred Pischinger, autorul cărţii “Matricea şi echilibrarea ei: fundamentele unei teorii medicale holistice”. Însă, doctorul Bartlett merge mult mai în profunzime cu cercetările lui. El afirmă că, în esenţă, noi suntem alcătuiţi din lumină şi informaţie, ceea ce înseamnă că ne putem transforma cu ajutorul intenţiei noastre focalizate. Matricea Energetică reprezintă un arhetip, care le permite terapeuţilor să intre prin puterea intenţiei într-un raport energetic cu pacienţii lor, pe care îi ajută astfel să pătrundă în ceea ce culturile şamanice numesc “spaţiul sacru”, zonă în care au libertatea de a ajunge la un rezultat bun al stării lor de sănătate fizică, prin metode neconvenţionale..

Astfel de teorii revoluţionare se dovedesc a fi la început dramatice pentru cei care le lansează, aceştia fiind priviţi cu suspiciune. Însă, principiile pe care nu le înţelegem, dar intuitiv le simţim a fi adevărate, cu timpul ne schimbă modul de gândire. Galileo Galilei a fost redus la tăcere când a afirmat că în centrul Universului este Soarele şi nu Pământul. Dar, descoperirile sale au ajutat ulterior la schimbarea mentalităţii omenirii.

Principalele concepte ale fizicii cuantice lansează ideea că noi suntem una cu Universul, fiind conectaţi între noi printr-o energie misterioasă numită Câmpul de Energie al Punctului Zero. Acest câmp energetic reprezintă un ocean de particule virtuale existente pretutindeni în Univers. Dacă aceste particule s-ar putea aduce la o temperatură cât mai apropiată de zero absolut, conform postulatelor lui Newton, în punctul respectiv nu ar mai exista energie. În acest aşa-zis Punct Zero, oamenii de ştiinţă au fost foarte surprinşi să constate că există o cantitate enormă de energie. Unii savanţi au numit acestă energie “Mintea lui Dumnezeu”. Iată că ştiinţa încă mai bâjbâie, în ceea ce priveşte cunoaşterea adevăratei existenţe, dar se află pe drumul cel bun.

Acum să revenim la legătura subiectului cu sănătatea. Când mergem la medic, intrăm într-un sistem orientat exclusiv către tratarea afecţiunilor şi nu către cultivarea stării de sănătate, către arta de a ne face să ne simţim bine. Practica medicală se rezumă la identificarea simptomelor, a afecţiunilor şi a tratamentelor corespunzătoare. Medicul îi pune pacientului o etichetă şi îl închide într-un dosar. Diagnosticele limitează conştiinţa posibilităţilor existente în realitate. În general, crează o stare de neputinţă care încarcerează gândirea, reducând-o la puţină cunoaştere. Prin filosofia materialistă sunt uimitor de reduse, aşteptările noastre referitoare la posibilităţile reale oferite de Univers şi pe care le-am putea transpune în viaţă. Dacă nu facem un salt calitativ al cunoaşterii adevărate ne învârtim într-un cerc vicios.

Mentalitatea în tratarea afecţiunilor este de obicei “noi contra lor”. Aflăm simptomele, urmează tratamentul şi apoi reacţia corpului la acest tratament. Afecţiunea abordată prin tratarea ei duce la a i se recunoaşte existenţa. Afecţiunile nu trebuie să devină conştiente de sine. Scopul metodei de tratare este de a oferi pacienţilor o experienţă ce nu poate fi cuantificată de ei prin perspectiva vechiului mod de gândire. Tratamentul nu se face pe un corp fizic, ci pe unul energetic. Richard Bartlett pleacă de la premisa corpului alcătuit din fotoni, abordând cuantic terapia ce permite accesul la mai multe pârghii spre echilibrare, schimbând viaţa. Conştiinţa poate produce efecte directe asupra structurilor şi funcţiilor organismului. Acest fapt a fost testat şi de fizica cuantică, devenind un principiu fundamental al acesteia. La nivelul fotonilor, intenţia focalizată intenţionat poate schimba comportamentul particulelor elementare ale materiei.

Biologul Rupert Sheldrake afirmă că fiecărei specii îi corespunde un câmp energetic colectiv creat şi susţinut de conştiinţa de grup a membrilor ei. A numit acest câmp energetic morfogenetic. Când indivizii adaugă noi informaţii la baza de date a unui anumit câmp morfic, într-un anumit punct al evoluţiei speciei se acumulează o masă critică, efectul fiind acela că întrega specie devine simultan conştientă de noile tipare informaţionale şi comportamentale. Acest sistem de feedback este cunoscut sub numele de rezonanţă morfică.

 Un experiment, ce demonstrează existenţa rezonanţei morfice, este următorul, cunoscut sub numele de “Efectul celei de-a o suta maimuţă”. Cercetătorii au observat că atunci când maimuţele, care trăiau pe o insulă izolată, au învăţat un comportament nou (spălarea nisipului de pe cartofi înainte de a-i mânca), după producerea masei critice (atunci când un număr mare de maimuţe din acel loc au învăţat să facă acest lucru), toate maimuţele din aceeaşi specie au început simultan să îşi spele cartofii, oriunde s-ar fi aflat ele.
Iată cum se face rezonanţa morfică pentru specii. ADN-ul acţionează ca o antenă ce primeşte informaţiile de tipologie şi comportament, ale entităţii biologice respective, de la un câmp energetic morfogenetic. Orice organism este înconjurat de un câmp electromagnetic slab, fapt valabil şi pentru componentele acestuia, mergând până la cea mai mică structură atomică. Câmpul informează hardware-ul ADN-ului, care ulterior acţionează ca atare.

Câmpul morfogenetic este tiparul general al speciei, spune Harold Saxton Burr în cartea sa “Câmpurile vieţii: punţile noastre de legătură cu Universul” şi dezvoltă această idee. La fel şi Rupert Sheldrake, în articolul “Minte, memorie, arhetip: rezonţa morfică şi subconştientul colectiv”, publicat în revista “Psychological Perspectives”, susţine acest principiu. La un televizor, imaginea formată pe ecran nu este generată de componentele acestuia. O antenă captează canalul de televiziune respectiv. Un televizor stricat nu primeşte informaţii şi ecranul acestuia este închis. Pe de altă parte, dacă divizezi un magnet, ceea ce obţii sunt mai mulţi magneţi mici, care emit propriile lor câmpuri magnetice. Toate câmpurile sunt asociate cu proprietăţile vieţii. Orice organ, orice ţesut, orice celulă şi orice structură vie are propriul său câmp electromagnetic asociat. Sheldrake consideră că acest câmp este cel care determină forma organului (ţesutului, etc.), precum şi calităţile şi caracteristicile pe care le manifestă acesta. Caracteristicile individuale ale organismului nostru sunt preluate de la părinţi, dar nu pe cale genetică, ci din câmpurile morfice ale acestora(cel puţin parţial). Carl Jung afirma că “Dacă există un stejar, există cu siguranţă şi un tipar arhetipal al stejarului”. “Acelaşi principiu operează în întregul Univers, nu doar în fiinţa umană”, notează Sheldrake

 Natura este adaptabilă şi capabilă de mutaţii. Orice tipar nou creat şi impus de un individ poate avea efect cauzal asupra naturii. Orice sistem de vindecare şi orice sistem scolastic de gândire are în centrul său energetic un câmp morfic ce îi este caracteristic. Toţi cei care rezonează cu conştiinţa acestui nucleu central sau cu această energie, vor avea un acces deplin la informaţiile şi la puterea sistemului respectiv.

Închei, dar nu termin acest subiect. Voi reveni cu mai multe informaţii legate de această temă, căci sănătatea este cel mai important lucru din viaţă. Dar nu ne dăm seama de acest adevăr decât atunci când o pierdem. Pentru a o regăsi, este bine să ştim care este drumul cel mai scurt către ea.

×
Subiecte în articol: medicina energetica