x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Părăsirea conştientă a corpului fizic

Părăsirea conştientă a corpului fizic

de Romulus Popescu    |    21 Iul 2009   •   00:00
Părăsirea conştientă a corpului fizic
Sursa foto: /iSTOCK

La şcoala Jurnalului Naţional, clasa Jurnalul de Sănătate, convocăm spiritul uman la o a doua lecţie legată de decorporalizare, din cadrul cursului de parapsihologie. Caut să vă prezint, de fiecare dată, elementele esenţiale care conturează fenomenele ce compun universul parapsihologic şi sunt sigur că printre dumneavoastră există un număr considerabil de persoane care au tangenţă cu acesta.



EXPANSIUNEA CONŞTIINŢEI
Marele filosof Lao Tse spunea: "De aceea înţeleptul cunoaşte fără să călătorească, înţelege lucrurile fără să le privească, realizează fără să acţioneze". El se referea la faptul că expansiunea conştiinţei are ca prim pas extracorporalitatea sau părăsirea conştientă a corpului fizic de către cel astral.

CORPUL ASTRAL
În cartea "Pratique du voyage astral", Jeanine Mora scria în 1993 despre corpul astral că este alcătuit din energie pură; el penetrează total orice particulă a materiei fizice, culoarea şi mărimea acestuia indicând starea de sănătate şi gradul de evoluţie spirituală ale individului. Corpul astral este vehiculul conştiinţei după moarte, iar el nu simte senzaţiile de durere şi nu prezintă stigmatele corpului fizic.

În dicţionarul Universităţii Oxford, "The Mind" (1987), fenomenele numite OBE (Out of Body Experiences - Experienţe în Afara Corpului) sunt definite ca fiind experienţe prin care o persoană pare să perceapă lumea din afara corpului fizic. OBE au fost menţionate în diverse perioade istorice, precum şi în nenumărate culturi, de persoane tinere sau vârstnice, educate sau nu, atât de persoane care credeau în existenţa acestor fenomene, cât şi de cele care nu ştiau nimic despre acestea.

Conform concluziilor la care au ajuns cercetătorii Muldoon şi Carrington în 1929, precum şi Rogo, în 1983, experienţele din preajma morţii, moartea clinică, resuscitatea cardiacă sau supravieţuirea după accidente grave sunt situaţii în care se produc experienţe în afara corpului. Fenomenul decorporalizării poate apărea şi în timpul stărilor obişnuite de odihnă, de meditaţie, în urma consumului de droguri sau chiar în timpul activităţilor zilnice, acestea putând fi declanşate cu voie sau fără voie.

SENZAŢIA DE PLUTIRE
Din declaraţiile celor care au trecut prin asemenea experienţe reiese că aceştia au senzaţia că plutesc în acele momente şi fiind în afara corpului ei îşi pot vedea corpul fizic, în poziţia în care l-au lăsat, inert. Uneori li se pare că iau alte forme sau că au devenit doar un punct în spaţiu, putându-se mişca şi observa ceea ce pare a fi lumea fizică normală, însă cu mici diferenţe.

Obiectele pot fi luminate sau întunecate, părând stranii. Există posibilitatea de a trece prin ziduri sau prin alte obiecte. Alteori sunt vizitate lumi complet diferite, unele bizare, altele având aspecte profund spirituale. Cei iniţiaţi, care se decorporalizează în mod obişnuit, vorbesc adesea despre "lumile astrale" în care, spun ei, călătoresc.

Creştinismul, teosofia, concepţiile ezoterice ale lumii antice recunosc existenţa unor lumi astrale (paradisiace sau ale infernului), în care spiritul uman poate pătrunde fie prin rezonanţă, fie prin dedublare.

Experimentele consemnate ştiinţific dovedesc faptul că fizicul este numai un vehicul al Sinelui şi astfel ideea supravieţuirii, într-o formă subtilă, în altă dimensiune, după încetarea funcţiilor corpului fizic, nu mai constituie ceva incredibil.

LA ÎNTOARCERE
În urma unei dedublări sau extracorporalizări conştiente, se pot trage mai multe concluzii. Astfel, la încheierea experienţei, la întoarcerea în corpul fizic, persoana respectivă memorează şirul evenimentelor la care a luat parte, percepţiile şi acţiunile realizate fiind chiar mai clare decât cele din viaţa curentă. Pe durata decorporalizării, se păstrează toate amintirile stării de veghe. Dedublarea se poate obţine voluntar, în urma practicării unor exerciţii speciale o perioadă destul de lungă.

Această pregătire realizează o eliminare a tuturor vibraţiilor negative legate de corpul fizic, precum şi o eliberare a conştiinţei de tot ce o poate agresa. Astfel, se creează imunitate la vibraţiile inferioare, iar persoana respectivă devine un generator de energie prin cuplarea, fără restricţii, la Energia Universului.

VOINŢA
Bagheta magică, cu ajutorul căreia se poate realiza pregătirea pentru accesul la decorporalizare, este voinţa. Ea ne ajută la îndepărtarea tuturor tendinţelor instinctive care impiedică evoluţia spirituală. Omul poate avea o viaţă completă în astral, dar trebuie să o simtă pentru a crede în aceasta. Ca să o simtă însă, trebuie să se pregătească, să îndeplinească acele condiţii necesare pentru a ajunge acolo. Până atunci credinţa este minoră. Astfel, se creează un cerc vicios din care se poate ieşi numai prin voinţă.

×
Subiecte în articol: corpului paranormal fizic