x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Practicarea matricei energetice

Practicarea matricei energetice

de Romulus Popescu    |    15 Dec 2012   •   00:08
Practicarea matricei energetice
Sursa foto: Thinkstock

Doamne, dă-mi puterea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba şi de a schimba lucrurile pe care nu le pot accepta. Cere şi ţi se va da! Însă, această putere nu este una oarecare. Pentru a putea fi primită trebuie schimbată concepţia despre existenţă. Aceasta nu va mai fi “privită” doar cu ajutorul celor cinci simţuri care percep numai aşa-zisa realitate. Încercarea de a adapta noile concepte despre Adevărul Existenţei la vechiul sistem de referinţă nu duce la adevărata schimbare interioară. Atunci când începem să ne punem întrebări despre Univers, fără niciun fel de bariere, acesta începe să ne răspundă, comunicându-ne informaţii, până atunci, secrete pentru noi. Dacă totul se face cu convingere şi perseverenţă, vechile prejudecăţi limitate, legate de existenţă, încep să dispară de la sine. În vechile culturi acest proces este numit Calea Şamanului, a Războinicului sau a Spiritului. Emisfera stângă a creierului, bazată pe raţiune, reprezentativă pentru viaţa materială, va ceda locul în favoarea activării celei drepte, corespunzătoare a ceea ce se află dincolo de materie, proces pe care Carl Jung l-a numit “imaginaţia activă”, iar şamanii, “Călătoria”. Jocul vieţii trebuie jucat cu alte reguli decât cele impuse de materie. Atunci când mintea “se dilată” şi acceptă principii noi, ea nu va mai reveni niciodată total la vechiul său sistem de referinţă limitat.

Avem un lucru pe care-l dorim numai atunci când ştim sigur că îl merităm şi nu atunci când doar credem că îl merităm.

Bazându-ne pe fenomenul rezonanţei morfice, dar având în vedere şi proverbul “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti”, este foarte important să ne luăm drept modele, pentru ceea ce dorim să realizăm în viaţă, numai acele personalităţi care au avut succes deplin în respectivul domeniu. Trebuie să ne dezbrăcăm de vechiul ego şi să intrăm în rezonanţă cu valorile şi calităţile persoanei aleasă drept model , devenind una cu ea.
 
În cartea “Matricea Energetică”, doctorul Richard Bartlett spune, legat de această idee: “Eu pot face ceea ce fac tocmai pentru că ştiu dinainte că aceste lucruri se vor întâmpla. Nu sunt doar convins de acest lucru; o convingere poate fi doar temporară şi efemeră. Eu ştiu pur şi simplu, chiar dacă în fiinţa mea mai există părţi care refuză să creadă. În cazul meu se aplică perfect cuvintele lui Yoda: Ori faci, ori nu faci; nu există să încerci.

Dacă nu faci decât să încerci ceva, este foarte posibil să dai greş. În schimb, dacă vei acţiona pur şi simplu cu acea parte a fiinţei tale care ştie, vei reuşi. Chiar dacă la prima vedere nu ai reuşit, perseverează. Și încă ceva: detaşează-te de fructele acţiunilor tale (nu te încrâncena).

Ghizii mei m-au învăţat să afişez pe pereţii cabinetului meu fotografiile tuturor oamenilor pe care îi admir pentru ceea ce fac şi pentru ceea ce sunt, astfel încât să le pot vedea zilnic... Aceasta este o tehnică străveche şi foarte puternică. Ori de câte ori doresc să cunosc pe cineva sau să am acces la ceea ce face el, sunt direcţionat să-i pun poza pe perete.”

Doctorul Richard Bartlett, pe lângă principiile teoretice care stau la baza sistemului său terapeutic, descrie şi modul de aplicare al acestuia.

El începe, din acest punct de vedere, să prezinte un exerciţiu preliminar care ajută la aplicarea Matricei Energetice. Este vorba despre Tehnica celor Două Puncte, care are ca scop alinierea sau intrarea în rezonanţă a fotonilor terapeutului cu cei ai pacientului. Aplicarea acestei tehnici se poate face şi când terapeutul este aceeaşi persoană cu pacientul, adică în autoterapie.

Practic, se fixează palma uneia dintre mâini pe o zonă de pe corp, de unde începe un blocaj sau pe care se simte o rigiditate ori o duritate a locului sau a organului din acea zonă. Cea de-a doua palmă se fixează pe un alt punct, la cealaltă extremitate a blocajului. Locul al doilea căutat este bine găsit în momentul când locul unde este plasată prima palmă pare mai rigid şi mai dur. Este o senzaţie comparată cu câmpul de atracţie ce se crează între doi magneţi ai căror poli sunt opuşi, atunci când sunt apropiaţi între ei. Punctele pot fi zone dureroase, sau orice zonă care se simte a fi în neregulă. Pentru a înţelege mai bine metoda, Bartlett şi-a postat pe internet filme, special realizate pentru secţiunea practică a cărţii sale. Adresa site-ului este  www. matrixenergetico.com.

Mai departe, atunci când cele două puncte se fixează, se urmăreşte declanşarea stării de simţire a stabilirii conexiunii dintre ele. Apoi, lăsând imaginaţia să lucreze cu fotoni şi lumină, considerând că acel corp material nu mai există, se plimbă degetele pe acea zonă, simţind legătura dintre palme prin locul ce le leagă. Trebuie imaginat că cele două persoane sunt conectate, ca fiind în rezonanţă.

Bartlett, când practică sistemul său, obişnuieşte să-şi aleagă un punct de pe corpul persoanei tratate, pe care îşi plasează o mână , după care îşi deplasează cealaltă mână de-a lungul coloanei vertebrale până la găsirea celui de-al doilea punct. În acest timp, persoana se leagănă uşor înainte şi înapoi. Când simte că punctul a devenit mai dur sau mai rigid, coloana vertebrală a persoanei respective devine dintr-o dată nemişcată. Atunci când se stabileşte conexiunea dintre cele două puncte se simte conştient rezonanţa creată de propria imaginaţie. Tot ce este imaginat la nivelul fotonilor are o putere inimaginabilă de a modifica tiparele fotonilor şi informaţiilor. Simplul act de focalizare, la acest nivel, în care realitatea este alcătuită exclusiv din lumină şi din informaţii, determină un comportament diferit al realităţii observate. Adică, terapeutul are atunci puterea de a materializa aranjamentul particulelor din lumea lui într-un anumit tipar sau în anumite structuri luminoase. Trupul persoanei tratate fuzionează cu corpul terapeutului, devenind în acel moment o realitate unică, imposibil de separat.

Doctorul Bartlett, completează: “Imaginează-ţi ce ai simţi dacă nici tu, nici persoana pe care o tratezi nu aţi avea corpuri fizice. Gândeşte-te că spaţiul care vă separă şi aerul din jurul vostru nu sunt altceva decât unde de lumină şi informaţii care interferează şi fuzionează. Detaşează-te şi uită pentu o clipă de ideea de Eu, care te separă de restul realităţii. Știu că sună puţin ciudat, dar te asigur că este destul de simplu să faci acest lucru. Nu te mai gândi la tine sau la persoana din faţa ta şi nu mai încerca să faci ceva anume, limitează-te să exişti pur şi simplu.”

Pentru experimentarea metodei terapeutice propusă de Bartlett este bine dacă se vizionează filmele puse de acesta pe site-ul său. Atunci, totul va deveni mai uşor de practicat.

×
Subiecte în articol: matrice energetica