x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 Campioana olimpică la scrimă Simona Pop, cetăţean de onoare al oraşului Satu Mare

Campioana olimpică la scrimă Simona Pop, cetăţean de onoare al oraşului Satu Mare

06 Sep 2016   •   17:02
Campioana olimpică la scrimă Simona Pop, cetăţean de onoare al oraşului Satu Mare

Campioana olimpică Simona Pop, câştigătoarea medaliei de aur la Rio cu echipa naţională de spadă, a fost desemnată "mesagerul sportului sătmărean", conducerea judeţului Satu Mare oferindu-i totodată o diplomă de cetăţean de onoare şi un premiu în valoare de 10.000 de lei, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi prefectul Radu Bud au felicitat-o pe campioana de la Rio şi pe antrenorul acesteia, Csiszar Ferenc, ei dorind să aibă şi o discuţie cu sportiva în vederea deschiderii unui centru de excelenţă de scrimă la Satu Mare. 

Simona Pop a spus că autorităţile locale ar trebui "să ţină" sportivii acasă, deoarece şi ei i-a fost greu să facă naveta la Bucureşti pentru antrenamente. La finalul discuţiilor, Pataki Csaba a înmânat câte o diplomă de onoare Simonei Pop şi antrenorului Csiszar Ferenc, propunându-i campioanei să fie mesager al sportului sătmărean. 

Simona Pop a fost desemnată cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, după ce a reuşit cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, împreună cu echipa naţională a României. Consiliul Judeţean a votat acordarea unui premiu de 10.000 de lei pentru Simona Pop, ca urmare a rezultatului deosebit, şi a unui premiu în valoare de 4.000 de lei pentru antrenorul său.

×
Subiecte în articol: scrimă simona pop JO rio 2016 rio 2016