x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 JO 2016: Un al 3-lea sportiv rus recalificat de TAS, caiacistul Andrei Kraitor

JO 2016: Un al 3-lea sportiv rus recalificat de TAS, caiacistul Andrei Kraitor

05 Aug 2016   •   17:30
JO 2016: Un al 3-lea sportiv rus recalificat de TAS, caiacistul Andrei Kraitor

Un al treilea sportiv rus, caiacistul Andrei Kraitor, a fost recalificat la JO, în timp ce înotătoarea Iulia Efimova a câştigat parţial apelul, fără să fie automat reintegrată în delegaţia rusă pentru Rio, a anunţat Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS).

În ce o priveşte pe Efimova, cvadruplă campioană mondială în bazin olimpic şi medaliată cu bronz în proba de 200 m bras la JO 2012 de la Londra, ea nu a câştigat decât parţial apelul, a precizat TAS.

Referitor la Efimova, TAS consideră că singurul fapt că a fost sancţionată înainte pentru dopaj nu poate constitui unicul criteriu de excludere de la JO, deoarece sportivii vizaţi nu dispuneau pe atunci de ''dreptul lor natural la justiţie''.

TAS nu a recalificat-o totuşi pe înotătoarea rusă, trimiţând dosarul la Federaţia internaţională de nataţie. Dacă FINA o va recalifica pe Efimova, această măsură va trebui acceptată în final şi de CIO.

Tot joi, TAS a luat aceeaşi decizie pentru canotorii ruşi Anastasia Karabelcikova şi Ivan Podcivalov şi le-a trimis dosarele la Federaţia internaţională de canotaj (FISA).

În ce-l priveşte pe canoistul Andrei Kraitor, TAS a precizat că situaţia sa este similară cu cea a înotătorilor Vladimir Morozov şi Nikita Lobinţev, a căror recalificare la JO a fost anunţată tot joi de Federaţia internaţională de nataţie.

Tribunalul de arbitraj al sportului de la Lausanne, mutat la Rio încă din 26 iulie, a mai precizat că a respins apelul unui alt canotor rus, Ivan Balandin.

TAS mai are acum de analizat doar 9 apeluri depuse de sportivi ruşi: o înotătoare, patru halterofili, trei ciclişti şi un luptător.

Sursa: AGERPRES

×