x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 OLIMIPADA. Atletism - Usain Bolt: "Sper ca nimeni să nu mai reuşească o asemenea performanţă"

OLIMIPADA. Atletism - Usain Bolt: "Sper ca nimeni să nu mai reuşească o asemenea performanţă"

20 Aug 2016   •   21:30
OLIMIPADA. Atletism - Usain Bolt: "Sper ca nimeni să nu mai reuşească o asemenea performanţă"
Sursa foto: FOTO - Arhiva

Atletul jamaican Usain Bolt, care a cucerit vineri a noua medalie olimpică de aur din carieră şi a treia la actuala ediţie a Jocurilor de la Rio, a declarat la finalul probei de ştafetă 4x100 m că speră "ca nimeni să nu mai reuşească o asemenea performanţă".

"Sunt mulţumit de mine, am reuşit atât de multe lucruri, sunt chiar mândru de mine. Niciodată nu mă gândeam că voi fi capabil să realizez 'tripla triplei' la Jocurile Olimpice. Prima triplă mi-a adus bucurie, a doua a fost o provocare, iar a treia este absolut ceva incredibil. Sper că am ridicat ştacheta destul de sus pentru ca nimeni să nu poată egala această performanţă. Oamenii mă întreabă întotdeauna dacă sunt imbatabil. Când vine vorba de competiţie, da, pot să spun că sunt", a afirmat Bolt, care i-a egalat pe finlandezul Paavo Nurmi, fondist şi alergător de cros din anii 20, şi pe americanul Carl Lewis, cel mai bun sprinter şi săritor în lungime al secolului XX, la rangul de cel mai titrat atlet din istoria JO.

"Am fost întrebat care este reţeta succesului meu. Răspunsul este următorul: muncă, sudoare şi sacrificii. Am făcut atât de multe sacrificii de-a lungul anilor. Îmi va lipsi acest sport, Jocurile îmi vor lipsi pentru că Jocurile Olimpice sunt pentru un sportiv cel mai mare eveniment posibil. Dar eu am dovedit că sunt cel mai mare din acest sport şi pentru mine este o misiune îndeplinită", a conchis Bolt.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: usain bolt atletism olimpiada jo 2016 rio 2016