x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 OLIMPIADĂ. O nouă MEDALIE pentru România. Mergea şi Tecău, calificaţi în finala de dublu

OLIMPIADĂ. O nouă MEDALIE pentru România. Mergea şi Tecău, calificaţi în finala de dublu

11 Aug 2016   •   22:34
OLIMPIADĂ. O nouă MEDALIE pentru România. Mergea şi Tecău, calificaţi în finala de dublu

Florin Mergea şi Horia Tecău vor aduce prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, după ce s-au calificat în finala probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, graţie victoriei cu 6-3, 7-5 în semifinala cu americanii Steve Johnson/Jack Sock.

Tenismenii români, favoriţii numărul cinci ai probei, s-au impus într-o oră şi 15 minute în faţa americanilor, la capătul unui meci pe care l-au controlat tactic.

Reprezentanţii noştri au început excelent semifinala şi au condus cu 3-0 în primul set, după care cele două perechi au mers cu serviciul, câştigând setul cu 6-3, după ce au ratat două mingi de set la 5-2.

În setul secund, americanii au fost în faţă graţie serviciului, dar Mergea şi Tecău au recuperat de fiecare dată, iar la 5-5 au reuşit un break, care s-a dovedit decisiv, încheind setul şi meciul cu 7-5.

Mergea şi Tecău au fost susţinuţi din tribună de o micuţă galerie românească, în fruntea căreia s-au aflat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, în prezent membru CIO, gimnasta Cătălina Ponor, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu, întreg lotul de tenis al României de la Rio.

Până în finală, Mergea şi Tecău au trecut pe rând de argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran, cu 6-3, 6-2, de mexicanii Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela, cu 6-3, 7-6 (9), de brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares, cu 6-4, 5-7, 6-2, şi de americanii Steve Johnson/Jack Sock, cu 6-3, 7-5.

În finala de vineri, Mergea şi Tecău îi vor înfrunta pe câştigătorii semifinalei Marc Lopez/Rafael Nadal (Spania) - Daniel Nestor/Vasek Pospisil (Canada).

Cei doi români vor juca şi la dublu mixt. Tecău va face pereche cu Irina Begu, urmând să înfrunte joi cuplul polonez Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot, iar Mergea va juca alături de Monica Niculescu, împotriva spaniolilor Carla Suarez Navarro/David Ferrer.

Ziua de joi a fost una deosebit de fastă pentru delegaţia României, care şi-a asigurat primele medalii la Rio, pe lângă finala de la tenis România având o finală şi la spadă feminin pe echipe.
 www.agerpres.ro

×