x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 OLIMPIADA. Primii sportivi români au revenit în ţară

OLIMPIADA. Primii sportivi români au revenit în ţară

19 Aug 2016   •   20:46
OLIMPIADA. Primii sportivi români au revenit în ţară

Primii sportivi români au revenit la Bucureşti, vineri după-amiază, de la Jocurile Olimpice de vară, ediţia 2016, găzduite de oraşul brazilian Rio de Janeiro.

Vineri au sosit la Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'' halterofilii, jucătorii de tenis de masă şi o parte dintre luptători.

Sportivii şi antrenorii au fost întâmpinaţi de reprezentanţii federaţiilor, rude şi prieteni cu buchete de flori şi steaguri tricolore.

Halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la categoria 85 kg, a declarat: "Mă simt foarte bine, sunt obosit după drum, dar sunt mulţumit că am obţinut medalia. Această medalie înseamnă totul pentru mine. M-am pregătit intens şi am reuşit să obţin ceea ce mi-am dorit. De mult timp îmi doresc să obţin o medalie la Jocurile Olimpice. Sunt foarte mulţumit că am reuşit să o obţin acum''.

Întrebat de gazetari ce va face în continuare, Gabriel Sîncrăian a precizat: ''Nu ştiu ce voi face în continuare. Să ne gândim că mai sunt câteva zile până la închiderea oficială a JO. Nu ştiu ce o să fac, trebuie să mă gândesc foarte bine, deocamdată vreau să mă bucur de această medalie".

''Experienţa participării la Olimpiada din Brazilia a fost deosebit de interesantă. Am avut un concurs foarte bun, cel mai bun concurs al meu de foarte mult timp'', a mai spus el.

Legat de condiţiile găsite la Rio, halterofilul a menţionat: ''Condiţiile au fost bune, dar nu au fost terminate. Gazdele mai aveau nevoie de ceva timp pentru a termina totul''.

Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a declarat pentru AGERPRES: ''A fost o Olimpiadă de vară grea, dar a ieşit bine până la urmă. Nu a fost medalie, mi-am dorit medalie, nu s-a putut. Mă gândesc acum la viitoarele Jocuri Olimpice''. Alexuc a ocupat locul 5 la greco-romane, categoria 98 kg.

Jucătoarea de tenis de masă Elizabeta Samara a spus pentru AGERPRES: ''Ne-am întors cu bine, după un drum foarte lung. Ce să spun, la individual a avut neşansă la tragere, iar la echipe am avut şansa în mână. Am avut mingi care nu trebuia să le dăm afară, ne-am grăbit, din dorinţa de a câştiga. O luăm ca pe o învăţătură de minte şi mergem înainte. Mă gândesc la Tokyo, la fel şi fetele. Viaţa merge înainte, încercăm să reparăm ce nu a mers în Brazilia''.

Eliza Samara a fost învinsă în turul al treilea la simplu de chinezoaica Ding Ning, care a cucerit ulterior titlul olimpic. La echipe, România a fost învinsă în primul tur de Coreea de Sud cu 3-2.

La Jocurile Olimpice de vară de la Rio, care se apropie de final, au participat peste 10.500 de sportivi, din 206 ţări, printre care şi România cu o delegaţie de 96 de sportivi şi 7 rezerve, la 15 sporturi.

Sportivii s-au întrecut la 28 de discipline sportive (306 probe), marea competiţie polisportivă urmând să se încheie în data de 21 august.

România are până acum un bilanţ de patru medalii cucerite la Rio, aurul echipei feminine de spadă, argintul obţinut de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) şi cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: olimpiada jo 2016 rio 2016