x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 OLIMPIADA. Rolul lui Pele la ceremonia de închidere

OLIMPIADA. Rolul lui Pele la ceremonia de închidere

19 Aug 2016   •   21:20
OLIMPIADA. Rolul lui Pele la ceremonia de închidere

Fostul mare fotbalist brazilian Pele nu va juca niciun rol la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programată duminică, pe stadionul Maracana, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.

Pele, pe numele adevărat Edson Arantes do Nascimento, fusese invitat de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Comitetul de organizare Rio-2016 să aprindă vasul olimpic la finalul ceremoniei de deschidere a JO 2016, ce a avut loc pe 5 august, tot pe Maracana. Însă, după ce a întreţinut suspansul timp de mai multe zile, fostul mare atacant a renunţat în final, cu doar câteva ore înaintea startului festivităţilor, din cauza durerilor la un şold.

"Pele nu va lua parte la ceremonia de închidere", a declarat presei Abel Gomes, producător executiv pentru cele două ceremonii.

Pele s-a confruntat în ultimii ani cu diverse probleme de sănătate, iar în prezent se deplasează dificil, cu ajutorul unui baston.

Autorul a 1.281 goluri în 1.363 meciuri (77 în 91 de selecţii la naţional Braziliei), Pele este singurul jucător din istoria fotbalului care a cucerit de trei ori Cupa Mondială de fotbal (1958, 1962, 1970), fiind considerat de mulţi specialişti drept cel mai bun jucător din toate timpurile.

Organizatorii Jocurilor au indicat că nu au mai luat legătura cu Pele după ce el nu a fost în măsură să accepte invitaţia de a aprinde vasul olimpic la finalul ceremoniei de deschidere.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: olimpiada jo 2016 rio 2016 pele inchidere