x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016: Scrimă: Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile probei individuale de spadă

RIO 2016: Scrimă: Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile probei individuale de spadă

06 Aug 2016   •   21:30
RIO 2016: Scrimă: Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile probei individuale de spadă

Scrimera Ana-Maria Popescu a declarat că sportiva sud-coreeană Choi Injeong a închis-o şi nu a găsit nicio soluţie pentru a o depăşi, sâmbătă, în optimile de finală ale probei individuale de spadă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

''S-a întâmplat ce nu voiam noi să se întâmple de nicio culoare. Îmi doream foarte mult ca Violetta Kolobova, una dintre cele mai complete trăgătoare, să o învingă pe coreeană, pentru că atunci aveam o şansă să fac scrimă. Astăzi pur şi simplu m-a închis, peste tot m-a închis. Nu am ştiut efectiv de unde să o iau. Tot ce am plănuit înainte, la ultima lecţie, la ultimul antrenament, nu a mers, pur şi simplu. Oriunde încercam şi orice încercam nu a mers, în atac - nu sunt o atacantă - nu a ieşit, chiar dacă am fost forţată să merg în atac, am reuşit să recuperez două puncte, dar era prea târziu, în apărare, la cum am început, mă fraiereşte, ăsta e cuvântul, de fiecare dată'', a declarat vicecampioana olimpică de la Beijing (2008).

Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile de finală, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Choi Injeong (Coreea de Sud), cu 15-8, în optimi. Choi câştigase în turul al doilea cu 15-12 în faţa rusoaicei Kolobova.

Spadasina română a subliniat că nu a simţit presiunea întrecerii olimpice: ''Am fost foarte liniştită, foarte calmă. Simţeam că e ziua mea la cum începusem. Clar, nu mi-am dorit să trag cu ea, asta s-a întâmplat, asta e, mergem mai departe''.

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) a comentat şi evoluţiile colegelor sale, eliminate în fazele anterioare: ''Probabil Simona Pop a fost puţin blocată de faptul că a fost prima oară la Jocuri. Eu una n-am mai simţit acea presiune, nu m-a mai impresionat nici sala, nici nimic. Simona Gherman a riscat, şi asta apreciez, şi a pierdut pe mâna ei, măcar ştie cum a pierdut''.

Simona Gherman, campioana europeană en titre, a fost întrecută în şaisprezecimi de franţuzoaica Lauren Rembi, după un meci pe care l-a controlat până pe final (10-13). Simona Pop a fost întrecută în primul tur de Leonora MacKinnon (Canada), o sportivă mai slab cotată, cu scorul de 15-10.

''Asta e, trebuie să ne strângem la echipe, acum, pentru că nu s-a terminat totul şi nu poate să fie ca la Londra (România nu a luat nicio medalie la spadă). Ne aşteptăm la un meci foarte greu cu America (SUA), pentru că ştim cât de puternice sunt, cât de dure, dar sperăm să ne strecurăm pe lângă ele, bineînţeles, făcând scrima pe care ştim noi să o facem. Asta e tot ce ne lipseşte pe planşă, încrederea să facem exact ceea ce am învăţat'', a precizat Ana-Maria Popescu.

România va întâlni formaţia Statelor Unite, joi, în sferturile de finală ale concursului pe echipe la Rio.

×