x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016 - Tenis. Horia Tecău, după calificarea în semifinalele probei de dublu: "Obiectivul e medalia de aur"

RIO 2016 - Tenis. Horia Tecău, după calificarea în semifinalele probei de dublu: "Obiectivul e medalia de aur"

10 Aug 2016   •   11:40
RIO 2016 - Tenis. Horia Tecău, după calificarea în semifinalele probei de dublu: "Obiectivul e medalia de aur"
Sursa foto: Dan Blanaru/Intact Images

Tenismanul român Horia Tecău a declarat că va juca, alături de Florin Mergea, ''cu medaliile pe masă'', miercuri, în semifinalele probei de dublu masculin, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi a subliniat că obiectivul este câştigarea medaliei de aur.


''Miercuri jucăm cu medaliile pe masă. Încă de anul trecut am spus că obiectivul nostru este câştigarea medaliei de aur la Rio. Deci, noi ştim, echipa noastră ştie, toată ţara ştie. Nu mai trebuie să ne punem nicio presiune în plus, am ajuns aici concentrându-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct şi aşa vom face şi mâine (miercuri în Brazilia, n. red.). Acum ne vom recupera, pregătim meciul foarte bine şi mâine încercăm să executăm fiecare punct ca să câştigăm următorul meci, pentru că el este cel mai important'', a spus Tecău, citat de site-ul Clubului Sportiv Dinamo, grupare la care este legitimat.

''Îi cunoşteam foarte bine pe Soares şi pe Melo, nu au făcut nimic diferit faţă de ce ne aşteptam. Soares a servit foarte bine, cred că mai bine decât o face de obicei, dar şi eu am servit bine, am avut o zi bună pe serviciu. Am reuşit să mi-l ţin fără probleme. A fost un singur ghem, un singur break, cu o eroare la voleu, când am pierdut acel set al doilea, dar tactica a funcţionat. Când am avut şanse, am executat'', a comentat Tecău sfertul de finală cu brazilienii Melo şi Soares.

''Pentru noi înseamnă mult că am câştigat acest meci, mai ales în aceste condiţii. În setul al treilea ne-am montat repede. Am luat o pauză acolo, am respirat puţin şi am trecut peste acel final de set nefericit. Ne-am montat, ştiam că dacă vom continua la fel şi ne vom ţine serviciile vor veni şi şanse de retur. Au venit în primul ghem, nu l-am luat. A fost 0-40 acolo, care conta foarte mult, dar am rămas pozitivi. Asta facem noi foarte bine. Ne montăm unul pe celălalt, nu ne lăsăm nicio secundă, niciun punct să cădem, să ne pierdem concentrarea. Şi asta ne ajută să câştigăm meciurile. A contat cu atât mai mult pentru că aveam de partea cealaltă un public gălăgios şi a trebuit să fim mai conectaţi unul la celălalt'', a mai spus Tecău.

La rândul său, Florin Mergea a precizat că se reprezentanţii României se aşteptau la o atmosferă ostilă, dar a subliniat că el şi cu Tecău joacă cel mai bun tenis în condiţii de presiune.

"Ne aşteptam la o atmosferă ostilă. A fost exact ca atunci când am jucat contra Ecuadorului (în Cupa Davis, n. red.), când eram juniori, dar ne-am concentrat pe era de făcut pe fiecare punct şi acestea sunt condiţiile în care probabil noi jucăm cel mai bun tenis. Şi asta s-a văzut în teren. Important este că am stat unul lângă celălalt, ne-am împins de la spate şi am crezut în această victorie. Pentru că era un meci foarte dificil, şi cred că am reuşit să stăm mereu peste ei, să nu-i lăsăm să intre în totalitate în meci'', a spus Mergea.

''Suntem un pic obosiţi, urmează recuperarea. Mâine (miercuri, n. red.) avem însă meciul trei, avem destule ore de dormit şi pentru asta ne-am pregătit tot anul. Nu pot să zic că mâine voi fi obosit, nu am voie să fiu. Mâine vom fi sută la sută apţi la ora meciului'', a precizat Florin Mergea.

''Când am servit pentru meci nu m-am gândit la ceva special. Pur şi simplu te gândeşti la punctul următor, pentru că deja era 5-1 sau 5-2, nici nu mai ştiu. Important este să arunci mingea sus, să împarţi loviturile în părţi mici pe care trebuie să le faci şi aşa nu te gândeşti la scor. Trebuie să câştigi, eşti la un pas de victorie, iar dacă te gândeşti la scor poate nu mai poţi să joci. Important este că am lucrat mult şi s-a văzut că suntem tari în momentele acestea'', a relatat Mergea finalul de joc.

Florin Mergea s-a referit şi la adversare din semifinală, americanii Steve Johnson şi Jack Sock: ''Următorii adversari, americanii Steve Johnson şi Jack Sock, sunt doi jucători foarte buni pe care normal că-i cunoaştem din circuit, dar important este exact ce am făcut şi până acum, să ne concentrăm la ce trebuie să facem noi, bineînţeles şi în funcţie de ei. Tactica este importantă şi să jucăm fiecare punct. Ne dorim foarte mult să câştigăm".

Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat marţi în semifinalele probei masculine de dublu la Rio, după 6-4, 5-7, 6-2 cu pe brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares.

Mergea şi Horia Tecău vor juca miercuri şi în primul tur la dublu mixt, alături de Monica Niculescu, respectiv Irina Begu. Mergea şi Niculescu vor întâlni perechea spaniolă Carla Suarez Navarro/David Ferrer, iar Tecău şi Begu vor înfrunta polonezii Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot.

Sursa: AGERPRES

×