x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 România a obținut o medalie la Jocurile Paralimpice de la Rio chiar în prima zi

România a obținut o medalie la Jocurile Paralimpice de la Rio chiar în prima zi

09 Sep 2016   •   10:43
România a obținut o medalie la Jocurile Paralimpice de la Rio chiar în prima zi
Sursa foto: pixabay.com

Alex Bologa a cucerit prima medalie pentru delegația României la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, la judo, bronz la categoria 60 kg, după ce l-a învins joi seara în meciul decisiv pe uruguayanul Henry Borges, după doar 19 secunde, prin ippon.

Clujeanul Alex Bologa, care va împlini 21 de ani în luna noiembrie, este nevăzător şi practică judoul de şase ani, fiind antrenat de Geanina Andreica şi Tamas Gergely, potrivit Comitetului Național Paralimpic. Este primul reprezentant al României la judo nevăzători şi se antrenează la Centrul olimpic Naţional de la Cluj-Napoca.

Alături de România, alte 33 de țări au cucerit medalii în prima zi a competiției. China ocupă primul loc în ierarhie, cu șapte medalii de aur, nouă de argint și patru de bronz, urmată de Marea Britanie cu cinci medalii de aur, trei de argint și trei de bronz, Uzbekistan obținând trei medalii de aur, două de argint și trei de bronz, scrie Agerpres.

Jocurile Paralimpice se desfăşoară la Rio de Janeiro între 7 și18 septembrie, iar România are un lot format din 12 sportivi: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură în înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Carol Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

×
Subiecte în articol: jocuri paralimpice rio 2016 JO rio 2016