x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Agenda Elenei Ceauşescu Agenda Elenei Ceauşescu: 13 ianuarie 1989

Agenda Elenei Ceauşescu: 13 ianuarie 1989

de Lavinia Betea    |    13 Ian 2009   •   00:00

Problema "cadrelor" – cea mai importantă responsabilitate ce şi-o asumase ea, continuă. Din nou Gh. Tănase "la prima oră". Apoi Emil Bobu împreună cu Tănase.



De altfel, Tănase, înalt activist la sec­ţia organizatorică a CC al PCR,  era ca şi "rotit". La începutul lui fe­bruarie îşi va lua în primire funcţia de prim-secretar de partid şi preşedinte al Consiliului Popular Judeţean Bacău. Ca orice ac­ti­vist, va mulţumit partidului pentru "încredere" şi se va angaja în în­deplinirea sarcinilor. Dacă nu o şi făcuse deja! Va pleca împreună cu toată familia şi se va instala în "casa primului secretar" care există în fiecare municipiu re­­şe­dinţă de judeţ. Cum familia Cea­u­şescu şi ceilalţi demnitari erau aprovizionaţi la Bucureşti de gos­po­dăria de partid, câte un "pui" al ei exista în fiecare judeţ. Exceptând nemulţumirea nevestelor de-a părăsi Capitala, în general demnitarii se bucurau să fie nu­miţi în capul vreunui judeţ. Între teleconferinţe şi plenare mai luau câte o gură de aer!

Între 10:30 şi 11:30 s-a ţinut şi prima şedinţă CPEx a anului.
Elena Ceauşescu i-a chemat apoi în cabinet pe Ursu, Curticeanu şi Bobu.

Altă şedinţă (12:30-13:15) în "să­li­ţă" cu Tovarăşul. Şeful de ca­binet a denumit-o "Macheta pla­nului fi­nan­ciar". Aici s-au întâmplat, ca de obicei, lucruri hilare pentru fi­nan­ţişti, "uitate" de "invitaţi" precum Theo­dor Stolojan şi Nicolae Văcăroiu.

După prânz, la cabinetul Elenei Ceauşescu au intrat, pe rând, Constantin Mitea, Gheorghe Oprea şi Ion Totu. Printre temele de presă şi externe, nelipsite vor fi fost co­men­­tariile şi opiniile despre vizita şi întâlnirile lui Brucan la Moscova, fără ştirea şi aprobarea "parti­dului".
După lăsarea întunericului, la ora 18:07  a plecat din birou şi Elena Ceauşescu.

×
Subiecte în articol: agenda