x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Agenda Elenei Ceauşescu Agenda Elenei Ceauşescu: 27 februarie 1989

Agenda Elenei Ceauşescu: 27 februarie 1989

de Lavinia Betea    |    27 Feb 2009   •   00:00

După treburile curente cu şeful Protocolului de Stat, Vasile Nicolcioiu, o primise pe Poliana Cristescu (10:07-10:38). Între plecarea Po­li­anei şi şedinţa pe probleme de cadre – continuând formula şe­din­ţei de vineri cu Emil Bobu şi Constantin Radu – pauza lungă indică o vizită la Cabinetul 1.



A avut un program dificil de precizat din menţiunile secretarului ce-i ţinea agenda. După pauza de masă l-a chemat, pentru cinci mi­nu­te, pe Silviu Curticeanu. Între orele 16-18, din nou preocupările Elenei Ceauşescu ies din atribuţia scribului. La finele zilei, iarăşi pentru cinci minute, e menţionată prezenţa simultană a lui Curti­cea­nu, Ursu, Oprea şi I. M. Nicolae în cabinetul ei.

Şi la şedinţa de lucru cu Nicolae Ceauşescu e greu de ştiut cât a stat. În agendă – o singură menţiune – ora 18:15. Atunci, probabil, s-a terminat şedinţa. Se discutase despre "consum energie chimie, prelucrare ţiţei". Adică "specialitatea" ei. Am putea crede că în întrevederea cu cei patru demnitari s-a tras concluzia finală.

×
Subiecte în articol: agenda