x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Articolul zilei Performanţa ca un fapt de viaţă

Performanţa ca un fapt de viaţă

20 Noi 2009   •   00:00

Din multitudinea faptelor de muncă ce definesc în aceste zile de amplă reverberaţie istorică înnoitul pasaj economic al ţării, constituind prin trăinicia lor o fidelă expresie a sentimentelor de profundă mândrie patriotică, am reţinut un exemplu semnificativ nu doar prin valoarea lui intrinsecă, cât mai ales pentru a sublinia benefica reunire de forţe care a stat la temelia lui.

La Întreprinderea Neptun din Câmpina am asistat la începutul acestei săptămâni la efectuarea probelor finale ale compresorului elicoidal pentru instalaţiile de foraj, realizarea tehnică de excepţie, concepută pentru prima dată în ţară.

Sarcina construirii lui, abandonată după mai mulţi ani infructuoşi de câteva unităţi economice de prestigiu, s-a "rostogolit" fără prea mari spe­ranţe de reuşită în curtea întreprinderii câmpinene, împreună cu tot mai acuta necesitate de a echipa ins­ta­laţiile de foraj cu acest tip de compresor. Complexitatea utilajului im­punea prezenţa şi participarea unor constructori desăvârşiţi pe plan teoretic şi practic, a căror capacitate profesio­nală se măsoară de obicei cu valoarea amănuntului de ultimă oră pe plan mondial. Privit prin această prismă, evenimentul este de-a dreptul uluitor pentru că autorii acestei performanţe, inginerii Carmen Tiseanu, Horia Vintilă, Ciprian Arbureanu şi Marius Stan, sunt cei mai tineri specialişti ai întreprinderii, doi dintre ei, de exemplu, fiind încă în perioada de stagiatură. Cum a fost posibilă această performanţă?

"Am beneficiat de sfaturile şi, mai ales, de încrederea conducerii întreprinderii, mărturiseşte inginera Carmen Tiseanu. Am avut, cum se zice, mână liberă de a lucra pe cele mai moderne şi complexe utilaje din dotarea întreprinderii, fără de care, cu tot zelul nostru, nu am fi ajuns nicăieri. Băieţii au lucrat efectiv zi şi noapte atât la proiectare cât şi în secţia SDV, problemele ce trebuiau rezolvate fiind atât de captivante, încât nici nu ne-am dat seama când a trecut vremea. Esenţial e faptul că am reuşit, chiar azi, în ziua deschiderii Congresului partidului, să finalizăm şansa ce ne-a fost încredinţată, dovedind o dată în plus valoarea practică a cunoştinţelor acumulate în anii de facultate. (...)

Această reuşită reprezintă modul nostru concret, muncitoresc de a ne exprima satisfacţia faţă de istoricul act al alegerii tovarăşului Nicolae Ceau­şescu în funcţia de secretar general al partidului şi, totodată, legământul nostru de a contribui prin noi fapte de muncă la înfăptuirea politicii de bunăstare şi progres, de înaintare consecventă a ţării noastre pe drumul comunismului".
Eugen Negrea - Flacăra, nr. 47/1989

×
Subiecte în articol: articolul zilei