x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Calendar 17 iulie 1989 (Luni)

17 iulie 1989 (Luni)

de Ramona Vintila    |    17 Iul 2009   •   00:00

· Soarele a răsărit la 5:47, a apus la 20:56 · Luna a răsărit la 20:27, a apus la 3:47 · Sărbătoare creştină: Sfânta Mare Muceniţă Marina; Sfântul Ierarh Eufrasie



S-a întâmplat la 17 iulie 1989
· Naveta spaţială "Columbia" a fost adusă la cosmodromul de la Cape Canaveral pentru instalare. Naveta, care urma să plaseze pe o orbită circumterestră o încărcătură militară "secretă", urma să aibă cinci astronauţi la bord, ofiţeri ai forţelor armate americane, şi trebuia să fie lansată pentru un zbor cosmic în prima săptămână a lunii august. Observatorii afirmau că încărcătura militară "secretă" era un satelit de spionaj.

· Cunoscutul dirijor autriac Herbert von Karajan a încetat din viaţă duminică, la Salzburg, la vârsta de 81 de ani, în urma unui stop cardiac.

· Un ciclon s-a abătut în noaptea de duminică spre luni asupra regiunii Gorki, din Uniunea Sovietică. Vântul puternic a fost însoţit de ploi şi grindină, provocând însemnate pagube materiale, avariind linii electrice şi locuinţe, distrugând recolta de pe unele suprafeţe agricole. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma electrocutării.


×
Subiecte în articol: calendar