x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din Arhiva CC al PCR Fişă de cadre la partid: Alexandru Bârlădeanu

Fişă de cadre la partid: Alexandru Bârlădeanu

23 Apr 2009   •   00:00

Agresiunea comunismului în România, vol.2, Documente din arhivele secrete 1944-1989, ediţie îngrijită de dr Gheorghe Buzatu şi Mircea Chiriţoiu, Paideia, Bucureşti 1998



- Născut la 25 ianuarie 1911 în comuna Comrat - Basarabia
- Profesia: economist
- Membru de partid din 1935
- Domiciliu: Str. Pasat nr. 13, Sectorul 1

Bârlădeanu Alexandru a savârşit abateri deosebit de grave de la prevederile Statutului partidului, ale legilor statului, de la normele eticii şi echităţii socialiste, ale moralei şi conduitei comuniste, incompatibile cu calitatea de membru al Partidului Comunist Român, de cetăţean al RS România, în prezent fiind în cercetarea organelor de stat pentru fapte penale.

Încălcând prevederile Legii 23/1971, Bârlădeanu Alexandru a intrat în relaţii cu cetăţeanul vest german Bujaker Alexandru, agent al serviciilor de spionaj ale RFG, realizând tranzacţii ilicite de vânzare a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultu­ral naţional. De asemenea, a comis infracţiunea de speculă cu obiecte de provenienţă străină, încălcând Legea nr. 3/1972 care prevede pedepsirea celor care comit asemenea fapte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi confiscarea bunurilor care au făcut obiectul infracţiunii.

Folosindu-se de atitudinea lui Bârlădeanu Ale­xandru, antipartinică, antinaţională, duş­mănoasă, de degradarea sa civică şi morală, agentul vest-german Bujaker Alexandru l-a contactat şi a obţinut de la el unele declaraţii şi informaţii cu caracter denigrator, calomnioase, referitoare la rezultatele obţinute de poporul român în opera de construire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate în patria noastră.
Sub acoperirea unor tranzacţii comerciale ilicite, Bârlădeanu Alexandru a primit de la agentul vest-german suma de 216.000 lei, iar prin vânzarea la preţ de speculă a unor obiecte de provenienţă străină, a obţinut suma de 127.000 lei.

În relaţiile cu agentul vest-german, Bârlădeanu Alexandru şi-a manifestat în termeni agresivi, duşmănoşi, concepţiile sale profund ostile privind politica partidului şi statului nostru, proferând denigrări şi acuzaţii, solicitând sprijinul acestuia în străinătate, în cercurile reacţionare din Occident, pentru a i se face publice concepţiile sale de trădător de patrie şi pentru formarea desidenţei în RS România.

A convenit cu agentul străin mijlocirea unor persoane din exterior, interesate în acţiuni duşmănoase faţă de patrie şi de poporul nostru.

Preocupat de a-şi pune în aplicare concepţiile sale retrograde, şi-a creat şi întreţinut legături în ţară şi în exterior şi cu alţi agenţi ai unor ţări occidentale, ai unor organizaţii reacţionare, elemente duşmănoase, făcând comentarii ostile, referitoare la realizările obţinute de poporul nostru.

Bârlădeanu Alexandru a cultivat şi incitat concepţiile şi atitudinea sa retrograde, duşmănoase, antipartinice şi membrilor familiei sale, folosindu-i în atingera scopurilor lui meschine. Astfel, fiul său, Ba­ladier Alexandru, rămas ilegal în Elveţia şi stabilit la Paris, desfăşoară acţiuni deosebit de ostile şi provocatoare la adresa orânduirii de stat, a realizărilor obţinute de poporul nostru, folosind informaţiile denigratoare furnizate de Bârlădeanu Alexandru.

În discuţiile purtate la Colegiul Central de partid, Bârlădeanu Alexandru a adoptat o poziţie total nesinceră, ascunzând faptele deseobit de grave, trădătoare, la adresa orânduirii noastre şi a poporului român.

Având în vedere faptele grave săvârşite de Bârlădeanu Alexandru, duşmănoase, antipartinice şi antinaţionale, incompatible cu calitatea de membru al Partidului Comunist Român, de cetăţean
al RS România, Secretariatul Comitetului de Partid al Sectorului 1 Bucureşti propune................

×