x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din Arhiva CC al PCR Legi, decrete, hoărâri

Legi, decrete, hoărâri

24 Apr 2009   •   00:00

Decret al Consiliului de Stat privind fondul de participare a oamenilor muncii la realizarea producţiei şi a beneficiilor



Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:
Art. 1
- Pentru anul 1988, fondul de participare a oamenilor muncii la realizarea producţiei, a beneficiilor şi la împărţirea beneficiilor ce urmează a se plăti potrivit art. 3 din Decretul Consiliului de Stat nr. 310/1987, în anul 1988, unităţilor economice care au realizat be­neficii, fondurile de stimulare constituite, în baza Decretului Consi­liului de Stat nr. 383/1984, pe mi­nistere, celelalte organe centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al mu­nicipiului Bucureşti şi pe centrale, precum şi cotele de constituire a fondului de premiere, se aprobă potrivit anexe­lor.

Art. 2
- Pentru anul 1988, cotele din beneficii pentru constituirea fondului de participare a oamenilor muncii la realizarea pro­ducţiei, a beneficiilor şi la îm­părţirea beneficiilor, se stabilesc de ministere, celelalte organe centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, astfel încât să reprezinte la unităţile economice 3,5 % din fondul de re­tribuire planificat, iar la uni­tăţile miniere, de extracţie a ţiţe­iului şi gazelor şi de foraj, 4,5 % din fondul de retribuire pla­nificat.
La unităţile social-culturale, ministere, celelalte organe centrale şi locale, precum şi la instituţiile de stat, fondul de premiere pentru anul 1989 se stabileşte la 3 % din fondul de retri­buire planificat.

Art. 3 - Articolul 54 din Legea re­tribuirii după cantitatea şi calitatea muncii nr. 57/1974, pct. 1, pct. 4, pct. 5, pct. 6 alin. 2 din capitolul I şi pct. 1, pct. 2, pct. 3 din capitolul II al anexei nr. 3 la Decretul Consi­liului de Stat nr. 325/1983 pentru majorarea retribuţiei personalului muncitor, Decretul Consiliului de Stat nr. 348/1983 privind stimularea întreprinderilor oamenilor muncii în realizarea şi depăşirea producţiei pentru export, Decretul Consiliului de Stat nr. 185/1987 privind unele măsuri pentru creşterea cointeresării materiale
a oamenilor muncii, a între­prinde­rilor, în realizarea pro­ducţiei de export, şi a exportului se abrogă.
Nicolae Ceauşescu, Preşedintele Republicii Socia­liste România,  Bucureşti, 24 aprilie 1989
Monitorul Oficial, 24 aprilie 1989

×
Subiecte în articol: stat din arhiva cc al pcr