x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din Arhiva CC al PCR Plan de muncă pe semestrul II, 1989

Plan de muncă pe semestrul II, 1989

01 Iul 2009   •   00:00

I. Sarcini pentru toţi membrii Comisiei Centrale de Revizie

Răspunde: Ilie Verdeţ

1. Întreaga activitate a Comisiei Centrale de Revizie se va desfăşura sub semnul întâmpinării cu noi şi măreţe realizări a celei de-a 45-a aniversări a actului istoric de la 23 August 1944.

Se va acorda sprijin comitetelor judeţene de partid, organelor colective de conducere ale unităţilor economice centrale şi locale, instituţiilor şi organizaţiilor finanţate de partid pentru aplicarea în viaţă a hotărârilor Congresului al XIII-lea şi Conferinţei Naţionale ale partidului, a Programului-Directivă şi a Tezelor, a ideilor şi orientărilor formulate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu în cuvântarea rostită la Plenara CC al PCR din iunie 1989, precum şi a sarcinilor rezultate din celelalte documente adoptate cu privire la realizarea planului pe acest an şi pregătirea muncii de partid şi creşterea eficienţei întregii activităţi economice. În acest scop se va urmări aplicarea fermă a mecanismului economico-financiar în toate sectoarele de activitate, gospodărirea şi utilizarea cu simţ de răspundere a bazei tehnico-materiale şi a fondului funciar pentru realizarea integrală şi la un nivel calitativ superior a sarcinilor de plan şi a prevederilor bugetare pe anul 1989 şi pe întregul cicinal.

2. Se vor organiza în continuare acţiuni de îndrumare şi control, studii şi analize pentru identificarea de noi surse de creştere a veniturilor şi de reducere a cheltuielilor prevăzute în buget pentru folosirea cât mai judicioasă a mijlocelor materiale, financiare şi valutare ale partidului, în scopul îndeplinirii în bune condiţiuni a sarcinilor politico-organizatorice şi educative ale partidului.

3. Urmărirea modului în care organele şi organizaţiile de partid se ocupă de realizarea veniturilor obţinute din cotizaţiile de partid, de evidenţa şi încasarea acestora în conformitate cu prevederile Statutului partidului şi cu instrucţiunile Comitetului central.

4. Continuarea acţiunilor de control asupra modului în care organele centrale şi comitetele judeţene de partid se ocupă de examinarea şi soluţionarea propunerilor, scrisorilor şi sesizărilor oamenilor muncii adresate conducerii partidului, în spiritul hotărârilor CC al PCR şi al Legii nr. 1/1978, stabilindu-se măsuri pentru îmbunătăţirea şi perfecţionarea activităţii în acest domeniu, de întărire a legăturii partidului cu masele.

5. În spiritul documentelor de importanţă istorică adoptate de Plenara CC al PCR, din iunie 1988, al Tezelor, ideilor şi orientărilor formulate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu, membrii Comisiei, atât cei din municipiul Bucureşti, cât şi cei care îşi desfăşoară activitatea în judeţe, vor fi antrenaţi pe colective de lucru la efectuarea acţiunilor de îndrumare şi control prevăzute în planul de măsuri şi vor participa la elaborarea materialelor documentare de sinteză pentru întocmirea Raportului Comisiei Centrale de Revizie pentru cel de-al XIV-lea Congres al partidului.

Sem.II
II. Sarcini pentru colectivele de lucru ale Comisiei Centrale de Revizie

Colectivul 1
Răspund: Cornel Iuga, Cecilia Drăghici

1. Analiza realizării sarcinilor de plan pe perioada ianuarie - septembrie 1989; propuneri de măsuri pentru creşterea eficienţei în gospodărirea mijlocelor materiale şi financiare ale partidului.

2. Control asupra modului în care se realizează veniturile din cotizaţiile de partid, precum şi asupra modului în care se utilizează fondurile aprobate pentru instituţiile de partid.

Sem.II
Colectivul 2
Răspund: Vasile Vâlcu, Ion Ceauşescu

1. Controlul asupra modului în care se aplică în unităţile agroindustriale ale partidului indicaţiile date de tovarăşul Nicolae Ceauşescu privind concentrarea tuturor forţelor pentru executarea în cele mai bune condiţii a lucrărilor în campania agricolă de vară, asigurarea condiţilor pentru campania de recoltare a culturilor de toamnă şi de însămânţare a culturilor păioase; calitatea lucrărilor agricole, transportul, depozitarea şi conservarea producţiei obţinute.

2. Urmărirea modului în care se realizează planul la efectivele de animale, creşterea producţiei animaliere şi asigurarea bazei furajere pentru întreg sectorul zootehnic.

Sem.II
Colectivul 3
Răspund: Mihai Părăluţă, Vasile Baltac

1. Control asupra modului în care se aplică în întreprinderile industriale ale partidului indicaţiile tovarăşului Nicolae Ceauşescu la şedinţa Comitetului Politic Executiv al CC al PCR din iunie a.c., privind realizarea ritmică a producţiei fizice stabilite, acordându-se o atenţie prioritară folosirii cu maximă eficienţă a maşinilor şi utilajelor, a timpului de lucru, a materiilor prime, materialelor, combustibililor şi energiei.

2. Analiza modului în care se realizează planul de investiţii pe anul 1989 şi stabilirea de măsuri pentru intensificarea ritmului lucrărilor pe şantiere, pentru recuperarea rămânerilor în urmă şi punerea în funcţiune la termenle prevăzute a noilor obiective şi capacităţi de producţie.

Sem. II
Colectivul 4
Răspund: Elena Ene, Gheorghe Milca

1. Analiza activităţii economico-financiare a Editurii Scânteia şi a Editurii Politice.

2. Analiza activităţii economico-financiare a presei locale de partid şi propuneri de măsuri pentru creşterea rentabilităţii tuturor publicaţiilor.

Sem.II
Colectivul 5
Răspund: Dănuţ Georgescu, Gheorghe Marinică
1. Analiza realizării bugetului de venituri şi cheltuieli pe semetrul I 1989 la unităţile economice de turism, odihnă şi tratament.

2. Control asupra modului în care s-au asigurat condiţiile pentru buna desfăşurare a activităţii de turism, odihnă şi tratament în perioada estivală pe Litoral, la Sinaia şi Predeal.

3. Analiza modului în care s-a efectuat controlul stării de sănătate a activului şi aparatului de partid şi de stat pe anul 1980.

Sem.II
Colectivul 6
Răspund: Mihai Burcă, Nicolae Pleşiţă

1. Analiza realizării bugetului de venituri şi cheltuieli ale organizaţiilor de masă şi obşteşti prevăzute cu venituri de vărsat la bugetul partidului, precum şi a celor finanţate de partid.

2. Analiză privind modul în care s-au realizat veniturile şi cheltuielile stabilite în bugetele organizaţiilor subvenţionate de partid şi a celor cu excedent de vărsat la bugetul partidului.

Sem.II
Colectivul 7
Răspund: Nicolae Bracaciu, Andrei Neagu

1. Analiza modului în care au fost soluţionate scrisorile şi sesizările oamenilor muncii adresate organelor centrale ale partidului.

2. Analiza modului în care au fost rezolvate scrisorile şi sesizările oamenilor muncii adresate conducerii partidului şi trimise spre examinare şi soluţionare comitetelor judeţene de partid.

Sem.II
Notă: Pe baza Hotărârilor Plenarei CC al PCR din iunie a.c. cu privire la convocarea Congresului al XIV-lea al partidului, membrii Comisiei Centrale de Revizie vor participa la toate acţiunile de organizare şi desfăşurare a adunărilor generale şi Conferinţelor de dări de seamă şi alegeri, precum şi la pregătirile pentru Congres.

Arhivele Naţionale, Fond CC al PCR - Secţia Organizatorică, dos. nr. 5/1989

×