x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din arhiva Ministerului de Externe Agrarienii bulgari au înfiinţat un partid politic

Agrarienii bulgari au înfiinţat un partid politic

27 Noi 2009   •   00:00

La şedinţa recentă a Consiliului de conducere al Uniunii Populare Agrariene din Bulgaria s-a hotărât că această uniune să se transforme într-un partid independent.

Se are în vedere ca el să devină "nu numai partener, dar şi oponent" al PCB şi să-şi asume răspunderea pentru realizarea "restructurării" în Bulgaria. În acest scop urmează să se modifice programul şi statutul Uniunii şi să fie supus aprobării congresului acesteia, prevăzut a avea loc în a doua jumătate a lunii decembrie a.c. În rândul membrilor Uniunii se afirmă că activitatea conducătorului Uniunii - Petăr Tancev - a fost necorespunzătoare. El a stat în umbra lui Todor Jivkov şi trebuie schimbat. Organizaţia nu a avut o poziţie şi o atitudine politică de sine stătătoare, ceea ce a diminuat rolul acesteia în viaţa politico-socială a ţării.
Vasile Pungan
Document din volumul: 1989 - Principiul dominoului. Prăbuşirea regimurilor comuniste europene, Ediţie de: Dumitru Preda şi Mihai Retegan, Bucureşti, Editura Fundaţiei Culturale Române, 2000, p. 343.

×
Subiecte în articol: din arhiva ministerului de externe