x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din arhiva Ministerului de Externe Bilete scumpe şi alte nereguli în transportul public

Bilete scumpe şi alte nereguli în transportul public

08 Sep 2009   •   00:00



Este posibil, ne scriu factorii de răspundere ai Întreprinderii Tran­s­port Auto - Satu Mare, că pe ruta vi­za­tă de navetiştii din Micula Nouă şi Ber­cu Nou, să se întâmple ca unele auto­bu­ze să aibă întârziere. "Fără a ne discul­pa de aceste deficienţe, dorim să amin­tim că întârzierile se pot pune pe sea­ma calităţii drumului cu gropi şi de­nivelări pe o porţiune de 6 kilometri, ceea ce duce la frecvente de­fecţiuni ale autobuzelor. De aceea, am luat legătura cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi am convenit cu Consiliul Popular Micula să ajutăm comuna în transportul pietrei sparte. Consi­derăm că vom avea şi sprijinul cetăţenilor pentru a se repara drumul, spre a deveni circulabil." Nu ne îndoim, cei care ne-au scris sunt gata să se alăture acestor iniţiative, menite a duce la satisfacerea doleanţelor lor.

Dacă am înţeles bine din scrisoarea semnată de Alexandru Popescu (comuna Boiculeşti, judeţul Argeş) pentru a ajunge de la Curtea de Argeş la Boiculeşti, există două posibilităţi: să iei fie autobuzul cu capăt de linie la Tutana, fie autobuzul ce merge la Miniceşti. Cele două mijloace de transport auto au până la Boiculeşti aceeaşi rută, diferenţa fiind... doar de preţ. Dacă te urci în autobuzul de Miniceşti eşti taxat cu 3, 50 lei, pe când la cel de Tutana biletul costă 5 lei. Dacă ruta este aceeaşi şi autobuzele sunt la fel, de unde apare această diferenţă de preţ? Întrucât casiera autogării Curtea de Argeş n-a ştiut să-l lămurească pe petentul nostru şi nici noi nu găsim vreo explicaţie logică, aşteptăm răspunsul competent al organelor de conducere din ITA Argeş.
lll
Alexandru Ciubotaru din Iaşi, Str. Amurgului nr. 1, bl. U-1, sc. C, ap. 2 este înştiinţat de Consiliul Popular al Municipiului Iaşi că i s-a acordat o reducere cu 300 lei din contribuţia bănească a familiei sale pe anul 1989, urmând să achite doar 300 lei.
L.M. - Flacăra, nr. 32/1989

×
Subiecte în articol: din arhiva ministerului de externe