x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Apelul buclucaş: Coli devine suspectă

Apelul buclucaş: Coli devine suspectă

03 Dec 2009   •   00:00
Notă privind filajul obiectivului "Iorgu" efectuat în ziua de 2 decembrie 1989 de la 5:30 la 23:00.
Notă: Se va exploata în DUI (semnează indescifrabil)
Contrasemnează la 7.12.1989 Lt. Col. Deleanu Vasile

Activitatea obiectivului
La ora 9:40 "Iorgu" a ieşit de la domiciliu, a mers pe B-dul Bucureştii Noi, din staţia ITB Gloriei s-a urcat în tramvaiul 20 cu care a călătorit până la staţia ITB şos. N. Titulescu, P-ţa Victoriei şi a intrat în staţia de metrou Victoriei. Cu trenul a călătorit până la staţia Unirii II unde a coborât, a ieşit din staţie, a mers prin P-ţa Unirii, str. Covaci şi a intrat în Bufetul Expres, de unde a ieşit imediat şi a mers la magazinul "Consignaţia Tricotaje". Aici "Iorgu" a privit în vitrină 3 minute, s-a întors pe str. Covaci, Pasajul Francez, str. Gabroveni, B-dul 1848 şi a intrat la restaurantul "Rapid". În local a privit la produsele din galantar cca 2 minute, apoi a ieşit, a mers pe B-dul 1848, pasajul Lipscani şi s-a oprit în staţia ITB 1848 lângă o tonetă de ziare şi reviste. După circa 3 minute "Iorgu" a intrat în magazinul "Fierărie Chimice" din str. Lipscani. În magazin a studiat mărfurile expuse, insistând la raionul chimicale. După 10 minute "Iorgu" a făcut un bon la acest raion, a mers la casă, s-a aşezat la rând şi cînd i-a venit rândul să plătească a renunţat, s-a oprit la intrarea în magazin şi timp de 3 minute a privit insistent în stradă.

La ora 11:00 "Iorgu" a ieşit din magazin, a mers în staţia ITB 1848 de unde a cumpărat un tichet pentru tramvai, după care a reintrat în magazinul de mai sus. De aici a cumpărat 5 plicuri de Galus, apoi a ieşit şi s-a oprit în staţia ITB 1848. Din staţie s-a urcat în tramvaiul 21 cu care a călătorit până la staţia ITB Râul Colentina, unde a coborât, a mers pe şos. Colentina, str. Mr. Băcilă şi la ora 11:30 a intrat la adresa cunoscută din str. Mr. Băcilă nr. 3, Bl. 2, sc. 1, ap. 11 (domiciliul fratelui său).

La ora 13:20 "Iorgu" a ieşit de aici împreună cu fratele său şi fiul acestuia, s-au urcat în autoturismul nr. 1-B-26228 şi cu acesta s-au deplasat pe str. Mr. Băcilă, şos. Colentina, str. D-na Ghica, B-dul Lacul Tei, str. Barbu Văcărescu, Rossini, Garibaldi, Bulugea Gheor­ghe, Cal. Floreasca şi au oprit în faţa Complexului Agroindustrial "Floreasca". După ce au coborât, au mers cu toţii şi au intrat în complexul sus-menţionat.

Timp de 3 minute au privit la mărfuri după care au ieşit, au revenit la autoturism unde s-au despărţit. "Iorgu" a mers în staţia ITB Glinka, iar fratele şi fiul s-au urcat în autoturism şi s-au deplasat în direcţia str. Ceaikovski, ora fiind 13:50.

Din staţie "Iorgu" s-a urcat în autobuzul 182 cu care a călătorit până la staţia ITB Calea Dorobanţi unde a coborât, a mers prin P-ţa Dorobanţi şi a intrat la magazinul "Mezeluri". După 2 minute "Iorgu" a ieşit de aici, a mers în staţia ITB P-ţa Dorobanţilor şi s-a urcat în autobuzul 331 cu care a călătorit până la staţia ITB Gloriei unde a coborât. După coborâre a mers pe str. Jiului şi la ora 14:45 a intrat la domiciliu.
Până la ora 23:00 când filajul a fost suspendat "Iorgu" nu a mai plecat de la domiciliu.
Filajul continuă
Şeful Serviciului - semnătură indescifrabilă.



Notă semnătura indescifrabilă: Tov. cpt. Velţănescu să o punem şi pe Coli în filaj câteva zile.
5.12.1989 semnătură lt. col. Deleanu Vasile
"Iorgu"
Ora 18.33 chemat
Un tânăr o întreabă pe Coli dacă iese şi aceasta nu se hotărăşte decât după scurtul dialog.
Cet: Am văzut pe cineva.
C: Pe cine ai văzut ?
Cet: Ştii tu, pe cineva de afară.
C: Ah, da?
Cet: Da, să-ţi spun ceva frumos.
C: Lasă, îmi spui cu (lipsă text).
Extras din dosarul de urmărire informativă a lui Dumitru Iuga, provenit din arhiva CNSAS

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii