x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Brucan încerca să îşi vândă Opelul

Brucan încerca să îşi vândă Opelul

28 Mai 2009   •   00:00



1. În discuţiile purtate la domiciliu, în zilele de 27 şi 28 mai a.c., soţii Brucan au comentat ştirile difuzate de posturile de radio occidentale cu privire la evenimentele cu URSS, apreciind că "stadiul actual al democraţiei din această ţară este fără precedent".

Din aceleaşi surse de informare, Brucan Anca le-a relatat părinţilor că a auzit despre măsurile care s-ar fi luat cu privire la Mazilu Nicoleta şi la fiul acesteia. Brucan Silviu s-(a ab)ţinut de la comentarii, în schimb, soţia sa şi-a exprimat (...) în legătură cu veridicitatea acestor ştiri, în special (cu) privire la fiul familiei Mazilu.

Deşi a primit corespondenţa, între care şi (...) Centrului medical "Beth Israel" din New York, (...) să achite contravaloarea asistenţei medicale (...) a beneficiat în perioada în care (...) unitatea sanitară, comentariile (...). La întrebarea fiicei (...) scrisoarea pe care a primit-o (...) în care a fost internat.


2. În ziua de 27 mai a.c., Brucan Silviu s-a deplasat la Întreprinderea pentru distribuirea combustibilului solid şi a materialelor de construcţii, unde a comandat, contra cost, 1.000 kg de cărbuni brichete. Cantitatea de combustibil solicitată i-a fost livrată în aceeaşi zi.
În ziua de 28 mai a.c., împreună cu ginerele său, s-a deplasat în Strada Herăstrău nr. 15, unde se află parcat autoturismul Opel oferit spre vânzare. Deşi s-au prezentat doi prezumtivi cumpărători, tranzacţia nu a fost încheiată, pro­babil datorită preţului cerut.


3. Nicolae Mircea s-a prezentat, în ziua de 27 mai a.c., în mod normal la program, la sfârşitul căruia a plecat cu trenul la Bucureşti.
A obţinut aprobarea să rămână în Capitală în zilele de 29 şi 30 mai a.c., pentru a restitui Ministerului Eucaţiei şi Învăţământului proiectele tipizate împrumutate de la această instituţie anterior şi pentru rezolvarea unor interese personale.
Document din volumul: Dosarul Brucan. Documente ale Direcţiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securităţii Statului (1987-1989), Iaşi, Editura Polirom, 2008, p. 655-656

×
Subiecte în articol: brucan din dosarele securităţii