x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Brucan regreta că nu se comentează despre el la Europa Liberă

Brucan regreta că nu se comentează despre el la Europa Liberă

19 Mai 2009   •   00:00

1. În discuţiile purtate la domici­liu, în ziua de 18 mai a.c. soţii Brucan au comentat ştirile difuzate de posturile de radio Europa Liberă şi Vo­cea Americii referitoare la Mă­nescu Corneliu şi Cornea Doina.
În context, Brucan Alexandra i-a reproşat soţului său că îşi face reclamă în calitate de disident. Brucan Silviu i-a replicat acesteia că nu are dreptate, deoarece "este vorba despre o luptă politică care trebuie susţinută, sens în care trebuiesc folosite toate mijloacele pentru a reuşi. Dacă izbuteşti şi taci din gură, atunci lupta nu are rost".
Comentând ştirea transmisă de posturile de radio occidentale pri­vind măsurile luate de autorităţi asu­pra lui Mănescu Corneliu, Brucan Silviu şi-a manifestat regretul pentru faptul că despre el şi familia sa nu se fac comentarii, întrebându-se "ei ştiu sau nu că am fost mutat".

2. În cursul dimineţii, Brucan Silviu a ?(...) mai mult magazine, pentru cumpărături, (...) domici­liu, fără să desfăşoare (...) activităţi (...).

3. Nicolae Mircea (...) În discuţiile (...) parte din conce­diul de (...) nu a fost de acord (...) le are de executat, nu poate să-i aprobe această cerere. Concomitent i-a atras atenţia că este timpul să se angajeze cu mai multă hotărâre în rezolvarea sarcinilor profesionale.
Document din volumul: Dosarul Brucan. Documente ale Direcţiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securităţii Statului (1987-1989), Iaşi, Editura Polirom, 2008, p. 645-646

×
Subiecte în articol: brucan din dosarele securităţii