x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Dumitru Iuga: Vizionare de meci la Aiud

Dumitru Iuga: Vizionare de meci la Aiud

04 Apr 2009   •   00:00
UM 0632/5 A Buc.
Primeşte cpt. Negrilă Silviu
Sursa deţ. Pîrvu Dumitru
Loc Penit. Aiud L.C.1
Nr.00101/din 4.04.1989


La meciul de fotbal Steaua - ICH (IFK, n.r.) Göteborg, deţinutul Iuga Dumitru a stat de vorbă, a şoptit cu deţinutul Matei Viorel şi i-a spus acestuia că el este bolnav rău cu stomacul şi că abia aşteaptă să plece acasă la fetiţele lui.

În cameră l-am întrebat pe deţi­nutul Iuga D-tru de unde îl cunoaşte pe deţinutul Matei Viorel şi mi-a spus că a stat cu el în cameră la Bucureşti pe secţia a cincea specială.

Deţinutul Iuga Dumitru mi-a mai spus că Matei Viorel a fost în cameră cu el şi că este şi acesta bolnav de nervi căci s-a certat cu el de vreo două ori.

Eu am stat de vorbă cu deţinutul Drăguţ Timotei şi el mi-a spus că acasă la Cîmpia totul este bine. Mi-a spus că părinţii lui locuiesc actualmente la Moldova - nouă la bloc şi lucrează la mină, tatăl său şi fratele. Menţionez că acestea au fost lucrurile discutate şi alceva nimic nu s-a mai discutat ci s-a vizionat meciul. Cetăţeanul suprave­ghetor a spus să lăsăm vorba, nu ne-a lăsat să vorbim, de fapt acestea au fost cîteva şoapte abia schimbate între noi.

Menţionez că deţinutul Iuga Du­mitru nu a stat de vorbă cu deţinutul Mateescu Alexandru deoarece noi stăteam în faţă pe prima bancă iar Mateescu în spatele nostru. Menţionez că deţinutul Iuga nu a făcut alceva decît să fumeze ţigarea şi să se uite la meci nu a mai vorbit (şoptit) cu nimeni nimic şi nici noi ceilalţi nu am vorbit. Menţionez că fondul sonor al emisiunii a fost dat la maxim şi şoaptele noastre nu au fost auzite.

Nota ofiţerului C.I.
Introducerea la vizionarea meciului de fotbal s-a făcut fără consultarea organelor C.I., altfel s-ar fi prevenit con­tactul dintre cele 2 camere în care se afla Iuga D. Pîrvu D. Comăneci Gheorghe şi Matei Viorel, Drăguţ T. şi Ma­teescu să vizioneze meciul. Semnează ofiţer C.I. Negrilă Silviu. 07.04.1989
Discutaţi cu Mr. Tărţan asupra ris­curilor la care ne expune. Semnează mr. Torja Iosif

Extras din Dosarul de urmărire informativă a lui Dumitru Iuga, pro­venit din Arhiva CNSAS.

×
Subiecte în articol: detinutul din dosarele securităţii iuga