x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din presa internaţională Catastrofala lipsă de medicamente provoacă moartea a mii de persoane

Catastrofala lipsă de medicamente provoacă moartea a mii de persoane

31 Mar 2009   •   00:00

Într-un comunicat de la sfârşitul lunii martie, Societatea Internaţională pentru Apărarea Drepturilor Omului (IGFM/Frankfurt), bazându-se pe numeroase surse din ţară, informează despre acuta criză de medicamente din România, în special în cazul bolilor de inimă, diabetului, bolilor de nervi, ca şi pentru maladiile cronice.



La lipsa medicamentelor, adesea a simplei aspirine, se adaugă absenţa accesoriilor medicale: bandaje, suturi, mănuşi chirurgicale, filme pentru radiografii, substanţe dezinfectante etc.
Penuria în domeniul medicaţiei şi asistenţei sanitare, la care se adaugă lipsa de protecţie la locul de muncă, poluarea mediului înconjurător şi lipsa cronică a articolelor elementare de higienă, a generat creşterea numărului de afecţiuni renale, tulburări circulatorii, boli de piele, secerând vieţi de oameni în puterea vârstei.
În aceste condiţii, la oficiile vamale din Sibiu şi Bucureşti sunt blocate în mod criminal, tone de medicamente provenite din Occident!
IGFM recomandă, din această pricină, evitarea livrărilor în cantităţi mari, preferând-se pachetele mici, care au mai multe şanse să fie distribuite.
Lupta (Paris), martie 1989
Arhiva Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc, Fond Dan Culcer

×
Subiecte în articol: din presa internaţională