x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Jurnalul omului simplu Secretarul de partid bătea cadrele didactice pe câmp

Secretarul de partid bătea cadrele didactice pe câmp

17 Oct 2009   •   00:00
Secretarul de partid bătea cadrele didactice pe câmp

"Fiind un judeţ cu mare pondere în agricultură, o mare calamitate pentru noi era scoaterea la munci agricole. Mergea toată lumea, de la elevii din clasa a IV-a până la ultimul muncitor. Foarte greu se făceau învoiri sau scutiri medicale.

Campania începea în mai cu prăşitul şi se termina târziu, în noiembrie, cu recoltatul sfeclei şi al porumbului. Şi măcar dacă toate aceste produse s-ar fi regăsit în pieţe. Dar era aşa o lipsă încât devenise o mare pro­blemă să-ţi faci pachetul pentru o zi de 10-12 ore de lucru în agricultură.

La o şedinţă cu activistul de partid, unui celebru secretar PCR pe judeţ, Lungu Anton, i s-au adresat plângeri despre faptul că nu se găsesc produse alimentare în magazine. El a răspuns: «Păi aveţi bulion, de ce vă plângeţi?».

Acest satrap avea obiceiul să bată cadrele didactice pe tarlale, nemulţumit de aportul elevilor la construirea societăţii multilateral dezvoltate. Vă trimit şi o poză cu noi în agricultură, părem noi vesele, dar era vai de mama noastră! E bine să ne amintim, ca să nu se mai repete acele greşeli şi să nu zicem, cum am auzit, că «înainte era mai bine»."
Doina Turtoi, Brăila

×
Subiecte în articol: jurnalul omului simplu