x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 14 decembrie (joi)

Calendar 14 decembrie (joi)

14 Dec 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 7:44, a apus la 16:36 ● Luna a răsărit la 18:23, a apus la 9:38 ● Sărbătoare creştină: Sf. Mc. Tirs, Calinic, Filimon, Arian şi Apolonie



S-a întâmplat la 14 decembrie 1989
● La Ulan Bator s-au încheiat lu­cră­rile sesiunii Marelui Hural Popular al RP Mongole. Deputaţii forului le­gislativ suprem au dezbătut şi aprobat di­recţiile fundamentale ale planului de dezvoltare economică şi socială a ţă­rii pe anul 1990.
● Primul-ministru al Indiei, Vishwanath Pratan Singh, a anunţat că a convocat pentru 17 decembrie, o conferinţă a tuturor partidelor politice indiene în vederea discutării propu­ne­rilor vizând încetarea actelor de vio­lenţă din statul Punjab.
● A fost realizată o nouă ampla­sa­re a componentelor complexului or­bi­­­­tal sovietic "Mir", nava cosmică "Soiuz TM-8" fiind trecută la locul un­de se afla modulul "Quant-2". Ope­ra­ţiu­nile respective s-au realizat în ve­derea uşurării dirijării întregului complex orbital în spaţiu.


Vremea
În ţară, deşi temperatura aerului a marcat o creştere uşoară, vremea a fost încă rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul a fost variabil, mai mult senin cu înnorări în nord-vestul şi nordul ţării, unde izolat a nins slab. Vântul a suflat slab până la moderat cu unele intensificări în zona de mun­te, cu viteze până la 90-100 km/h şi izolat în celelalte regiuni. Temperatura maximă a fost cuprinsă între -5 şi 5 grade, pe alocuri mai ridicată în zo­nele deluroase din sud, iar minima nocturnă a fost cuprinsă între -14 şi -4 grade. Pe alocuri în sudul ţării s-a produs ceaţă asociată cu depunere de chiciură.
În Bucureşti, deşi temperatura ae­rului a marcat o uşoară creştere, vremea a fost încă rece, mai ales di­mineaţa şi noaptea. Cerul a fost varia­bil mai mult senin. Vântul suflat slab pâ­nă la moderat. Temperatura ma­xi­mă a fost cuprinsă între -1 şi 1 grad, iar minima nocturnă între -10 şi -8 grade. Dimineaţa, condiţii de ceaţă.


Tv 14 decembrie 1989
● 19:00 Telejurnal. Înfăptuim ho­tă­râ­ri­le marelui forum al comuniştilor ro­mâ­ni!
● 19:25 Epoca Nicolae Ceauşescu - timp al marilor transformări re­vo­lu­ţio­nare. Lumini din luminile ţării. Re­dactor Rodica Rarău
● 19:40 Laureaţi ai Festivalului na­ţio­nal "Cântarea României". Redactor Ma­rilena Rotaru
● 20:05 Agricultura - programe prio­ri­tare. Tehnologii intensive - produc­ţii zootehnice la nivelul obiectivelor noii revoluţii agrare. Redactor Radu Marian
● 20:25 Hotărârile Congresului al XIV-lea al PCR - la temelia per­fecţionării învăţământului românesc. Re­dactor Antoaneta Bârcă
● 20:45 Film artistic în serial. Punctul de întoarcere. Ecranizare după o nu­velă de V. Sanin. Producţie a studiourilor sovietice. Premieră pe ţară. Cu: Iuri Kuzneţov, Nikolai Kuzmin, Ve­ra Titova, Iuri Nevgamonii, Iuri Prokofiev, Anjelika Nevolina, Elena Kozlitina, Anatoli Hostikoev. Regia V. Kolegaev. Partea întâi
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Centrala vinificării, băuturilor di­fe­rite şi produselor spirtoase Calea Ra­ho­vei încadrează şef atelier proiectare instalaţii-automatizări cu domiciliul stabil în Bucureşti.
● Brigada Bragadira aparţinând de Energopetrol încadrează de urgenţă contabil (economist) cu experienţă în activitatea de construcţii-montaj, mecanic auto categoria III-V şi electricieni categoria I-IV.
● Întreprinderea Mecanică pentru In­dustria Uşoară Bucureşti, bulevardul 1 Mai nr. 170, Sector 1, încadrează de urgenţă paznici cu domiciliul stabil în Bucureşti sau Sector Agricol Ilfov.

CUMPĂRĂRI

● Cumpăr motor Diesel pentru Peugeot 404 sau adaptabil şi far complet dreapta CN.
● Cumpăr videorecorder şi player si­gilat, videocasete, televizor color.
● Cumpăr umbrelă, poşetă, pălărie cu voal, alte obiecte vechi demodate.

×
Subiecte în articol: special