x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 26 octombrie (joi)

Calendar 26 octombrie (joi)

26 Oct 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 7:45, a apus la 18:14 ● Luna a răsărit la 4:32, a apus la 16:39 ● Sărbătoare creştină: Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir



S-a întâmplat la 26 octombrie 1989
● În cursul unei conferinţe de presă, directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), Federico Mayor, a apreciat că existenţa în lume a unui miliard de persoane neştiutoare de carte reprezenta un blam comun pentru întreaga umanitate.
● Un marinar a fost ucis, iar alţi trei răniţi, inclusiv unul grav, în cursul unor trageri efectuate de nave ale marinei militare franceze în apropierea coastelor în Marea Medi­terană. Incidentul a avut loc în timpul exerciţiilor efectuate de navele care escortau în mod curent portavionul francez "Foch".


Vremea

Vremea a fost caldă pentru această dată, temperatura aerului a în­registrat o scădere uşoară, iar cerul a fost variabil, cu înnorări mai accentuate în nordul şi estul ţării. Vântul a suflat slab, până la moderat. Tempe­raturile maxime au fost cuprinse între 12 şi 22 grade, cele minime, în ge­neral, între 4 şi 10 grade. Di­mi­neaţa, pe alocuri s-a produs ceaţă. În Bu­cu­reşti vremea a fost caldă,  temperatura aerului a scăzut uşor, iar cerul a fost variabil. Vântul a suflat slab, până la moderat.


Tv 26 octombrie 1989

● 19:00 Telejurnal
● 19;30 Partid şi ţară - o unică voinţă
Deplină aprobare de către întregul nostru partid şi popor a propunerii privind realegerea tovarăşului Nicolae Ceauşescu în înalta funcţie de se­cretar general al Partidului Comunist Român şi a documentelor pentru Congresul al XIV-lea
● 19:55 Activitatea politico-educativă şi formarea multilaterală a omului nou. Documentar Redactor Lucia Dumitrescu-Co­dreanu
● 20:20 Cu Ceauşescu în frunte vom fi biruitori Spectacol literar-muzical-coregra­fic
● 20:55 Agricultura - programe prio­ritare Pentru recolte mari, sigure, stabile, pentru noi recorduri de producţie Cifre şi fapte din anul agricol 1989. Documentar Redactor Radu Marian
● 21:15 File de glorioasă istorie Flacăra nestinsă a dragostei de ţară Redactor Horia Vasiloni
● 21:45 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● IDEB, cu sediul în Bulevardul 1 Mai numărul 41-43, Sector 1, încadrează de urgenţă: paznici cu domiciuliul stabil numai în Municipiul Bucureşti sau Sectorul Agricol Ilfov, lăcătuş mecanic având şi autorizaţie de sudor autogen şi electric, instalator autorizat pentru instalaţii apă şi gaze.
● Centrul de Calcul al Centralei Industriei Confecţiilor Bucureşti organizează concurs pentru ocuparea unor posturi de analişti programatori, ingineri de sistem, ajutor programatori.
● Întreprinderea de Târguri, Ex­po­zi­ţii şi Publicitate pentru Comerţ Ex­te­rior încadrează: muncitori PSI, şoferi şi tractorist, conform Legii 12/1971. Relaţii la compartimentul personal.

×
Subiecte în articol: special