x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 3 octombrie (marţi)

Calendar 3 octombrie (marţi)

03 Oct 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 07:15, a apus la 18:53 ● Luna a răsărit la 10:55, a apus la 19:59 ● Sărbătoare creştină: Sf. Sfinţit Mc. Dionisie Areopagitul; Sf. Mc. Teoctist.



S-a întâmplat la 3 octombrie 1989
● La Nicosia au avut loc manifestări ce au marcat împlinirea a 29 de ani de la proclamarea independenţei Ciprului. Preşedintele Ghiorghios Vassiliou a reafirmat necesitatea de a se ajunge cât mai rapid la o soluţionare justă şi definitivă a poblemei cipriote, inclusiv demilitarizarea insulei.
● Candidatul guvernamental la funcţia supremă în stat în alegerile pre­zidenţiale din Chile, de la 14 de­cembrie. Hernan Buchi, s-a pronunţat pentru schimbări profunde la scară naţională - transmite agenţia EFE. El a arătat că schimbările preconizate în Chile urmau să aibă o importanţă deo­se­bită, în primul rând în direcţia înnoi­rilor social-economice.


Vremea
În ţară, vremea a fost răcoroasă, cu cerul parţial noros. Au căzut precipitaţii sub formă de ploi cu caracter de aversă în majoritatea zonelor ţării, mai accentuat în centrul, sudul şi sud-vestul ţării. Vântul a suflat slab până la moderat, pre­zentând intensificări îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime au fost cu­prinse între 16 şi 22 de grade, iar mi­nimele nocturne între 6 şi 10 grade. Pe alocuri, îndeosebi la mun­te, s-a produs ceaţă în timpul nopţii şi dimineaţa.
În Bucureşti, vremea a fost răcoroasă, cu cerul parţial noros. Temporar a plouat. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperatura maximă s-a situat în jurul valorii de 23 de grade, iar minima noctur­nă a fost de 10 grade.



Tv 3 octombrie 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:30 Partid şi ţară - o unică voinţă. Deplină aprobare de către întregul nostru partid şi popor privind rea­le­ge­rea tovarăşului Nicolae Ceauşescu în înalta funcţie de secretar general al Partidului Comunist Român şi a docu­mentelor pentru Congresul al XIV-lea
● 19:45 Suprema unitate de granit. Cântece patriotice, revoluţionare
● 20:00 În dezbatere: documentele pentru Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român. Sporirea producţiei de ţiţei prin promovarea măsurilor vizând creşterea factorului de recuperare. Redactor Radu George Serafim
● 20:20 Teatru tv. Oamenii sunt lângă oameni. Scenariu pentru televiziune de Ion Băieşu. În distribuţie: Florin Zamfirescu, Dan Condurache, Costel Constantin, Dana Dogaru, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Mitică Popescu, Raluca Zamfirescu, Mihai Dinvale, Constantin Cojocaru, Andreea Raicu, Ion Anestin. Regia Olimpia Arghir.
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
VÂNZĂRI

● Vând la preţ convenabil videocasetofon Akai 240 HQ, combină tip mobilă Grundig cu televizor, mag­ne­tofon, pick-up 200 W, maşină tuns electrică, boxe 40 W. Aştept provincia.
● Vând Skoda 120 L galbenă din 1979, în stare excepţională.
● Vând maşină de tricotat cu cartelă, performantă.
● Vând motor BMW 600 tip R 69 Sport şi apartament cu trei camere, multiple dependinţe, în bloc vilă.
● Vând recorder Goldstar nou şi televizor Sport.

CUMPĂRĂRI
● Cumpăr caroserie completă Citroën CX, aripi, geamuri, uşă cu parbriz, motor plus cutie de viteze.
● Cumpăr apartament cu trei sau patru camere, în zonă semicentrală, etaj inferior.
● Cumpăr televizor color sigilat şi congelator.
● Cumpăr videoplayer, televizor co­lor, numai la preţuri convenabile.

CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU
● Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, Strada Ho-şi-Min numărul 4, Sector 6, anunţă scoaterea la concurs a următoarelor posturi conform Legii 12/1971: ingineri, specialitatea electrotehnică, TCM, muncitori calificaţi în meseriile de strungari, frezori, rectificatori, paznici.
● Întreprinderea Mecanică pentru Industrie Uşoară Bucureşti, cu sediul în Bulevardul Bucureştii Noi, nu­mă­rul 170, Sector 1, încadrează de urgenţă paznici cu domiciliul stabil în Bucu­reşti sau în Sectorul Agricol Ilfov, cu respectarea prevederilor Decretului 471/1983 şi a Legii numărul 57/1974.
● Caut urgent femeie externă pentru îngrijire şi menaj copil, în zona Bucur Obor.

×
Subiecte în articol: special