x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 5 iunie (Luni)

Calendar 5 iunie (Luni)

05 Iun 2009   •   00:00

Soarele a răsărit 5:32 , a apus la 20:56 ● Luna a răsărit la 6:28, a apus la 23:07 ● Sărbătoare creştină: Sfântul Ierarh Mucenic Dorotei al Tirului; Sfântul Ierarh Mucenic Bonifaciu, apostolul Germaniei.



S-a întâmplat la 5 iunie 1989
● A început la Berlin cel de-al 30-lea Festival al presei "Neues Deutschland", acţiune ce se înscria anul acela în rândul manifestărilor legate de cea de-a 40-a aniversare a creării Repu­blicii Democrate Germane. La Festival participau repre­zentanţi din 36 de ziare frăţeşti din Europa, printre care şi "Scînteia", din Asia, Africa şi Ame­rica Latină. Festivalul programa dezbateri cu personalităţi ale vieţii politice, economice şi culturale, convorbiri, programe culturale susţinute de numeroase formaţii artistice, organizate într-un mare parc al capitalei RDG.
● Renumita pădure tropicală amazoniană a fost distrusă în proporţie de 7% din cauza incendiilor şi tăierilor, se arăta într-un raport dat publicităţii la Brasilia, de Comisia Parlamentară constituită de Congresul Naţional Brazilian pentru a studia această problemă.
● Sportivul român Călin Creangă a obţinut o victorie la proba de simplu băieţi, în urma concursului inter­naţional de tenis de masă "Cupa Prietenia" pentru juniori, desfăşurat la Pleven. Perechea Otilia Bădescu - Emilia Ciosu au ocupat locul I, la proba de dublu fete.


Vremea
Vremea a fost caldă în sudul şi estul ţării, unde cerul a fost variabil. Apoi s-a răcit uşor şi a fost, în ge­neral, instabilă, cu cer temporar noros în rest. Au căzut ploi mai ales sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină, pe arii re­lativ extinse din sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţării. În rest, au căzut ploi izolate după-amiaza. Vântul a suflat slab până la mode­rat. Temperaturile maxime au fost cu­prinse între 22 şi 28 de grade, iar cele minime, între 8 şi 18 grade.
La Bucureşti, vremea a fost caldă, iar cerul variabil. Vântul a bătut slab spre moderat, iar temperatura ma­ximă s-a situat în jurul valorii de 28 de grade, cea minimă fiind cuprinsă între 12-14 grade.


Tv 5 iunie 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Ctitorii ale Epocii de Aur. 24 de ani - Congresul IX.
La temelia bunăstării - Cetăţile industriei, cetăţi ale muncii şi creaţiei
Redactor Vartan Arachelian
● 19:45 Ştiinţa pentru toţi. Viaţa şi mediul înconjurător
Redactor Ştefana Bratu
● 20:10 Industria - programe prio­ritare.
Preocupări în domeniul moderni­zării sectoarelor calde ale industriei constructoare de maşini şi influenţa lor asupra creşterii productivităţii muncii
Redactor Octavian Cepraga
● 20:30 Tezaur folcloric
"Izvoraşul", prima noastră revistă de folclor musical - mărturie peste timp pentru unitatea cântecului românesc
Popas la Dăbica, judeţul Hunedoara
Codrule, codruţule... În cântec: dragoste de natură, dragoste de viaţă
Redactor Mărioara Murărescu
● 21:00 Democraţia muncitorească, revoluţionară în acţiune
Împreună cu oameni, pentru oameni. Redactor Florin Brătescu
● 21:20 Din lumea capitalului. Încălcare brutală a drepturilor omului
Redactor Felicia Meleşcanu
● 21:35 Ce-ţi dorescu eu ţie, dulce Românie. Versuri patriotice, revoluţionare
Redactor Elisabeta Mondanos
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Autobaza Transport Mărfuri încadrează conducători auto, tractorişti, rutierişti, mecanici auto.
Tăbăcăria Minerală din Şoseaua Giurgiului încadrează, conform Legii 12/1971, persoane cu domici­liul în Bucureşti pentru următoarele posturi: inginer mecanic, economist, autodistribuitori autorizaţi, macaragiu autorizat, şef de platformă.
● Căutăm femeie internă, singură, pensionară, pentru menaj la o persoană în vârstă.
● Căutăm urgent femeie pentru îngrijire copil.
● Caut femeie pricepută, ne­fu­mă­toare, iubitoare de animale, pentru menaj la două persoane. Re­tribuţie şi ● condiţii excepţionale.

VÂNZĂRI
Vând fierăstrău pentru tăiat lemne, drujbă aproape nouă, piese de rezervă.

×
Subiecte în articol: special