x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 6 iunie (Marţi)

Calendar 6 iunie (Marţi)

06 Iun 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit 5:32 , a apus la 20:57 ● Luna a răsărit la 7:39, a apus la 23:48 ● Sărbătoare creştină: Sfântul Sfinţit Mucenic Teodot din Ancira; Sfânta Mu­ceniţă Zinaida; Cuvioasa Sebastiana.



S-a întâmplat la 6 iunie 1989
● Mai multe tone de apă radioactivă s-au scurs din sistemul de răcire al unui reactor nuclear de la centrala ato­moelectrică a companiei "Tokyo Denrioku" din prefectura Fukushima, a declarat un reprezentant al autorită­ţi­lor. Personalul a luat măsuri pentru oprirea reactorului.


Vremea
Vremea a fost instabilă, cu cerul mai mult noros. Au căzut ploi mai ales cu caracter de aversă şi s-au semnalat descărcări electrice în toate zonele ţării. Pe alocuri, cantităţile de apă au depăşit 25 de litri pe metru pătrat. Vântul a suflat slab până la moderat, cu intesificări în sud-estul ţării, atingând viteze de până la 35-40 de kilometri pe oră. La munte, vântul a avut o viteză de până la 55-60 de kilometri pe oră. Temperaturile ma­xime au fost în scădere faţă de ziua anterioară, fiind cuprinse între 18 şi 28 de grade.
La Bucureşti, vremea a fost instabilă, cu cerul mai mult noros. Temporar a plouat şi s-au semnalat des­căr­cări electrice. Vântul a suflat în ge­ne­ral moderat. Temperatura maximă a fost de 25-26 de grade, iar cea mi­ni­mă, de noapte, de 15-17 grade.


Tv 6 iunie 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Să trăim şi să muncim în spi­ritul normelor eticii şi echităţii socia­liste. Sentimentul responsabilităţii
● 19:40 Industria - programe prio­ri­tare. Acţiuni în domeniul industriei petroliere, mineritului şi energeticii pentru sporirea bazei de materii pri­me şi energetice. Redactor Radu Geor­ge Serafim
● 20:00 Teatru tv. Urcuşul, de Cris­tian Munteanu. Interpretează: Colea Răutu, Ion Marinescu, Rodica Negrea, Sorin Medeleni, Nicolae Dinică, Diana Lupescu, Silvia Năstase, Sorin Gheor­ghiu, Dinu Manolache. Regia artistică Nae Cosmescu
● 21:20 Omul şi sănătatea. Terapia pe calea mierii şi a produselor de stup. Redactor Melania Coman
● 21:40 Din frumuseţile patriei. Drumuri pe ape. Producţie a Studioului de Film TV. Redactor Alexandru Satmari
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Întreprindere de stat, cu sediul în Bulevardul Gh. Gheorghiu Dej nu­mărul 47, Bucureşti, cu lucrări de construcţii numai în municipiul Bucureşti, încadrează de urgenţă muncitori calificaţi în următoarele meserii: dulgheri, zidari, fierari. Se asigură cazare la cămine.
● Cooperativa din Şoseaua Gării numărul 3, încadrează urgent conform Legii 12/1971 următoarele ca­tegorii de personal: analist programator, absolvent al facultăţii de cibernetică, strungari categoria 2-4, vopsitori industriali, turnători-formatori.

VĂNZĂRI
● Vând radiocasetofon Sharp, radiocasetofon stereo, ceas electronic alarmă cu alimentator, casete sigilate.
● Vând aparat proiecţie diapozitive, filme, rame, aparat tensiune, di­verse tabachere.
● Vând rulotă originală, nou-nouţă.
● Vând magnetofon Tesla la preţ convenabil, semicursieră nouă.
● Vând la etajul patru (ultimul) apar­tament două camere plus garaj în zona Drumul Taberei. Sau schimb cu garsonieră dublă, ultracentrală.
● Vând Volgă Diesel, stare bună plus piese schimb.

×
Subiecte în articol: special