x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 6 octombrie (vineri)

Calendar 6 octombrie (vineri)

06 Oct 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 7:19, a apus la 18:48 ● Luna a răsărit la 13:59, a apus la 22:07 ● Sărbătoare creştină: Sf. Apostol Toma; Sf. Muceniţă Erotiida.



S-a întâmplat la 6 octombrie 1989
● La Ambasada română din Paris au fost deschise o expoziţie de pictură ro­mânească modernă şi o expoziţie de carte social-politică şi culturală. Au par­ticipat oameni de cultură şi artă, zia­rişti.
● Jiang Zemin, secretar general al CC al PC Chinez s-a întâlnit cu Yasser Arafat, preşedintele Comitetului Exe­cu­tiv al OEP. Cu acest prilej a fost efec­tuat un schimb de vedere, cu privire la situaţia din Orientul Mij­lo­ciu, la lupta poporului palestinian din teritoriile ocupate. A fost exprimat sprijinul deplin al Chinei faţă de cauza poporului palestinian.


Vremea

Vremea s-a încălzit uşor. În cea mai mare parte a zilei, cerul a fost înnorat şi s-au înregistrat ploi sub formă de aversă mai ales în centru, sud şi vest. Vân­tul a suflat slab până la moderat, cu unele intensificări în zonele de po­diş şi de munte. În depresiuni s-a semnalat ceaţă, îndeosebi în cursul di­mi­neţii. Temperaturile maxime au fost cu­prinse între 16 şi 21 de grade, iar mi­ni­mele nocturne între 6 şi 10 grade.
În Capitală, vremea s-a mai încălzit, dar cerul a rămas parţial noros. Au continuat să cadă precipitaţii, mai ales în cursul nopţii şi dimineţii. Vântul a suflat slab până la moderat, cu intensificări de scurtă durată. Temperatura maximă s-a situat în jurul valorii de 22 grade, iar minima nocturnă a coborât până la 10 grade.



Tv 6 octombrie 1989
● 19:00 Telejurnal
19.30 Partid şi ţară - o unică voinţă
Deplină aprobare de întregul nostru partid şi popor a propunerii privind realegerea tovarăşului Nicolae Ceauşescu în înalta funcţie de se­cretar general al Partidului Comunist Român şi a documentelor pentru Congresul al XIV-lea
● 19:45 România în lume. Documentar. Redactor Florin Mitu
● 20:05 În dezbatere: Documentele pentru Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român. Dezvoltarea economico-socială în profil teritorial. Redactor Alexandru Popescu
● 20:25 Copiii cântă patria şi partidul
Program literar-muzical-coregra­fic în interpretarea unor formaţii pioniereşti şi ale şoimilor patriei, laureate ale Festivalului Naţional "Cântarea României". Redactor Graţiela Raiu
● 20:45 În dezbatere: Documentele pentru Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român
Generalizarea învăţământului de 12 ani, etapă decisivă în evoluţia şcolii româneşti. Redactor Ion Chiţulescu
● 21:05 Republica Democrată Germană astăzi. Reportaj de Cornelius Roşiianu şi Vasile Costin
● 21:20 Univers, materie, viaţă. Emisiune de educaţie materialist-ştiin­ţi­fică. Redactor Andrei Banc
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Căutăm persoană îngrijire bătrână bolnavă, imobilizată, zona Baloteşti.
● Întreprinderea Electromagnetica Bucureşti încadrează - ingineri în specialităţile mecanică, electronică, automatică, stenodactilograf, portari, fochişti, forjor, compresorişti, zidari.
● IDEB, cu sediul în Bd. 1 Mai 41-43, Sector 1, încadrează de urgenţă paz­nici cu domiciliul numai în Munici­piul ● Bucureşti sau Sector Agricol Ilfov, lăcătuş mecanic având şi autorizaţie de sudor autogen şi electric, instalator autorizat pentru instalaţii gaze şi apă.

VÂNZĂRI
● Vând televizor color, diagonală de 61 de centimetri, difuzor, căşti, radiocasetofon auto stereo Panasonic şi minicalculator 24 de funcţii.
● Vând cameră video sigilată, casete sigilate, apartament două camere, etaj 2, Drumul Taberei.
● Vând garsonieră în zonă ultracentrală, etaj 1, bloc vechi cu încălzire centrală.

CUMPĂRĂRI
● Cumpăr apartament bloc sau la vilă (exclus lemne), în zonele Floreasca, 1 Mai, Dorobanţi sau împrejurimi.
● Cumpăr birou stil florentin şi canapea extensibilă model deosebit.
● Cumpăr player cu înregistrare, si­gilat şi calculator Sinclair Spectrum.
● Cumpăr maşină de spălat cu program şi maşină electrică de cusut.

×
Subiecte în articol: special