x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 9 decembrie (sâmbătă)

Calendar 9 decembrie (sâmbătă)

09 Dec 2009   •   00:00

● Soarele răsare la 7:40, apune la 16:36 ● Luna răsare la 13:50, apune la 3:36 ● Sărbătoare creştină: Zămislirea Sf. Fecioare Maria de către Sf. Ana; Sf. Proorociţă Ana



S-a întâmplat la 9 decembrie 1989
● Agenţia ACTC, citând surse mi­litare, transmitea că forţele armate ale SUA staţionate în Coreea de Sud continuau diverse manevre având ca scop provocarea şi intimidarea. Astfel, avioane de asalt au efectuat exerciţii militare deasupra zonei si­tuate în apropierea liniei de demarcaţie militară. Au fost organizate manevre aeriene, la care au luat parte peste 330 de avioane de luptă, inclusiv bombardiere de tipul "F-16", capabile să transporte încărcături nucleare;
● Un individ înarmat cu o puşcă automată a pătruns într-una din aulele Universităţii din Montreal (Canada), a cerut bărbaţilor să iasă şi a deschis foc asupra studentelor prezente în aulă, asasinând 14 şi rănind 12. După ce poliţia a înconjurat clădirea universităţii, asasinul s-a sinucis.


Vremea
În ţară, vremea a devenit în gene­ral închisă cu cerul variabil. Înnorări mai accentuate s-au produs la început în regiunile nordice, apoi şi în sudul ţării. Precipitaţii slabe sub formă de ninsoare au căzut pe alocuri în nordul ţării şi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în sud, unde cu totul izolat s-a produs şi polei. Vântul a suflat slab până la moderat cu unele in­ten­si­ficări în estul ţării cu viteze de 35-55 km pe oră.
Temperaturile maxime au fost cuprinse între -3 şi -7 grade, iar cele minime între -8 şi -12 grade. În Bucureşti, vremea a fost în general închisă. Cerul a fost variabil, mai mult noros în a doua parte a intervalului, cu condiţii favorabile precipitaţiilor slabe sub formă de ploaie sau ninsoare. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperatura maximă între +3 şi +4 garde, iar cea minimă între -4 şi -2 grade. Dimineaţa, ceaţă slabă.


Tv 9 decembrie 1989

● 13:00 Telex
● 13:05 La sfârşit de săptămână
Din inimă un cântec pentru ţară. Muzică populară Cu: Ionela Prodan, Dom­niţa Săbăduş-Pop, Mariana Ciu­rel. Germisara. Reportaj de Rodica Ra­rău. Secvenţe muzical-lirice cu Elena Gaja-Muntean. Filmări pe baza scrisorilor. Reportaj. Un cântec pentru dumneavoastră cu Denise Roman. Din Fono-Filmoteca de aur. Cântece de neuitat cu Dorina Dră­ghici. Prognoza me­teo a lunii dcembrie. Din universul desenului animat. Telesport. Mari mo­mente ale baletului. Autograf mu­zical: Monica Anghel, Doru Stelian. Re­dactorii ediţiei: Liviu Tudor Sa­mui­lă, Irina Nistor
● 14:45 Săptămâna politică
● 15:00 Închiderea programului
● 19:00 Telejurnal. Înfăptuim ho­tă­râ­ri­le marelui forum al comuniştilor ro­mâni!
● 19:25 Sub tricolor, sub roşu steag. Versuri patriotice, revoluţionare
● 19:35 Teleenciclopedia Redactori: Cornelia Rădulescu, Ioan Ionel
● 20:05 Crizantema de aur. Selecţiuni din Concursul de interpretare al ro­ma­nţei - Târgovişte, 1989. Redactor Flo­rentina Satmari
● 20:40 Film artistic. A trăit pentru muzică
● 22:20 Telejurnal
● 22:30 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Centrala industrializării laptelui, cu sediul în Strada Walter Mă­ră­cinea­nul nr. 1-3, Sector 1, încadrează în con­di­ţiile Legii 12/1971 dactilografe şi paznic de noapte (bărbat).
● Asociaţia locatarilor Ştefan Mi­hăi­leanu nr. 27, Sector 2, angajează fo­chist pensionar - normă şi cameră de locuit.
● ICS Comaliment, Bucureşti, cu se­diul în Strada C.A. Rosetti nr. 5, Secto­rul 1, încadrează de urgenţă ur­mă­toa­rele categorii de personal: lucrători gestionari aliment, vânzători, primitori-distribuitori, motoscuterist. ● Soli­ci­tanţii vor avea domiciliul stabil în Bu­cu­reşti.

VÂNZĂRI
● Vând vitrină vieneză deosebită, blă­niţă nurcă, măsuţă patru scaune, ma­şi­nă de spălat, îmbrăcăminte băr­bă­teas­că 46.
● Vând videorecorder Naţional, patru casete, telecomandă, digital Scanner.
● Vând Dacia 1300, an fabricaţie 1983, maşină de cusut Singer.
● Vând televizor Elcrom în garanţie.
● Vând Skoda 120 L, galbenă, din 1979, în stare excepţională.
● Vând maşină de tricotat cu cartelă, performantă.

×
Subiecte în articol: special