x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Comportament necivilizat din partea lucrătorilor ITB

Comportament necivilizat din partea lucrătorilor ITB

11 Iul 2009   •   00:00

Primim din partea MTTC - Centrala de transporturi auto asigurări că ITA Mehedinţi a reinstruit şoferii privind obligaţiile ce le revin, de a acorda prioritate la urcarea în autobuz persoanelor în vârstă, bolnavilor, femeilor gravide şi invalizilor. Se va urmări în continuare desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de transport călători cu autobuze. Răspunsul este adresat lui Murdeakă Ion din satul Rudina, comuna Bala, judeţul Mehedinţi.



Consemnăm şi de această dată câteva răspunsuri favorabile din partea Direcţiilor judeţene pentru probleme de muncă şi ocrotiri sociale privind încadrarea în muncă a celor ce le-au solicitat sprijinul: Turcu Maria Carmen din Cluj-Napoca a fost repartizată ca muncitoare la Combinatul de pielărie şi încălţăminte "Clujana"; Albu Adriana din comuna Năruja a fost ajutată de Inspectoratul Silvic Vrancea să fie încadrată în profil, la ferma de păşuni şi pajişti naturale Năruja; Florian Condrici din Ploieşti a pri­mit repartiţie pentru funcţia de distribuitor la Întreprinderea de morărit şi panificaţie Prahova.

lll

Bogdan Cecman din Bucureşti, Şos. Colentina nr. 21, bl. R 24, sc. B, et. 6, ap. 71, Sectorul 2, ne scrie: "Nu pentru că am plătit amenda - în fond era greu să conving că abia mă urcasem în troleibuz şi că aveam intenţia de a cumpăra tichet de călătorie, cât mai ales din dorinţa de a interveni pe lângă organele de conducere ITB să soluţioneze atitudinea necivilizată, chiar violentă, a celor patru controlori de pe linia troleibuzului 66, dintre care numai Somodi Anton avea legitimaţie". De altfel, în nenumărate rânduri, conducerea întreprinderii a promis că va sancţiona comportarea necivilizată a personalului de control, precum şi ţinuta neîngrijită a acestuia. Nu de alta, dar aceste excepţii umbresc eforturile întreprinderii de a face ordine odată pentru totdeauna în această privinţă şi, de ce nu, pătează obrazul firmei. Aşteptăm, deci, măsurile conducerii ITB.

lll

Consiliul popular al municipiului Craiova răspunde: Sancţionarea contravenţională a petentului Gheorghe Clement din Drobeta Turnu-Severin corespunde dispoziţiilor art. 2 din HCM 2.290/1969, care prevede că nedeclararea naşterii unui copil în termen de 15 zile de la data când s-a produs naşterea, se amendează de la 100-300 lei, de vreme ce înregistrarea naşterii a fost solicitată de semnatar la 30 de zile de la faptul naşterii. Aceasta a refuzat atât plata a jumătate din minimul amenzii, respectiv 50 lei, cât şi semnarea actului de naştere întocmit, abandonându-şi chiar şi actele de identitate aflate în prezent la delegatul de stare civilă.

Maria Radu-Bogdan
Flacăra, nr. 24/1989

×
Subiecte în articol: special