x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Felicitată de familie şi de colegi

Felicitată de familie şi de colegi

de Cristina Diac    |    08 Ian 2009   •   00:00

De ziua ei, prima doamnă a ţării primea dovezile, semnele de "profund omagiu şi aleasă preţuire" atât la domiciliul din cartierul Primăverii, cât şi în cadru oficial.



În dimineaţa de 7 ianuarie, buchete imense, pe potriva importanţei destinatarei, inundau reşedinţa cuplului prezidenţial din Strada Mircea Eliade. Ziua şi-o începea în compania "tovară­şului". Şi a câinilor, Corbu şi Şarona, care-i însoţeau pretutindeni.

Din relatările apropiaţilor, Elenei îi plăceau florile. Cel mai mult îi plăceau cele primite de la tovarăşul de viaţă. Iar acesta era sensibil la aşteptările consoartei: îi oferea flori, de ziua ei, dar şi cu alte prilejuri. "Când pleca singur la vânătoare, scrie Silviu Curticeanu, ea îl aştepta, la întoarcere, pe aeroportul Băneasa. De fiecare dată, coborând din elicopter, el îi oferea un mic şi cochet buchet de flori de câmp, culese de el personal; o iubea, oare, chiar aşa de mult!?!”

De ziua ei, Elena Ceauşescu a fost decorată cu Ordinul Republicii Socialiste România. Ceremonia, urmată de o "masă tovărăşească", s-a desfăşurat la Consiliul de Stat (fostul Palat Regal, actualul Muzeu Naţional de Artă al României). Au felicitat-o Zoia şi Valentin, colegii din CPEx s-au aşezat la rând să ciocnească tradiţionala cupă de şampanie. De frică, din obligaţie profesională, din sincer ataşament faţă de persoana primei-doamne? Din imaginile surprinse de fotoreporterii Agerpres nu se vede... Singurul emoţionat sincer pare a fi tot soţul sărbătoritei. O iubea, oare, chiar aşa de mult? se întreba, retoric, Silviu Curticeanu.

×
Subiecte în articol: special