x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Legea e lege, chiar şi la piaţă!

Legea e lege, chiar şi la piaţă!

07 Noi 2009   •   00:00

Atitudinea civică de a nu trece ne­păsător atunci când suntem martorii unor situaţii ce contravin preve­derilor legale, privind desfacerea către populaţie a produselor de către producă­torii particulari, căt şi de vânzarea la preţ de speculă a altora ce nu pot constitui obiectul comerţului particular, a reieşit pregnant din rândurile adre­sa­te revistei noastre de către Gheorghe Pârlog din Bucureşti, Sectorul 4.

Aspec­tele sesizate de petent în piaţa agro­alimentară "Reşiţa" şi Parcul "Orăşelul copiilor" s-au confirmat şi cu ocazia verificărilor efectuate de factori competenţi şi responsabili, chemaţi să constate şi să sancţioneze infracţiunile co­mise de cei vinovaţi. Astfel, preţul pre­tins de unii producători particulari la ardei gras, cartofi, roşii şi castraveţi depăşea cu mult preţul din mercurial. Mai mult, chiar unul dintre ei, Constantin Apostol, domiciliat în comuna Comana, jud. Giurgiu, tractorist la Întreprinderea Autobuzul Bucureşti, vindea vinete în apropierea pieţei, fără a poseda carnet de producător.

În urma aceluiaşi control, s-a constatat că berea care în mod firesc ar fi trebuit să fie comercializată în unităţile de re­sort, făcea obiectul unui comerţ ilicit practicat de indivizi fără ocupaţie ca Ana Creţescu, din Bucureşti. Măsurile fer­me luate şi menite să stopeze astfel de practici au dovedit că este necesar ca în continuare să se urmărească fe­­lul în care sunt respectate preţurile ma­­ximale de mercurial în toate pie­ţele alimentare şi să fie depistaţi cei ce prac­tică un astfel de comerţ neautori­zat.
Maria Bogdan - Flacăra, nr. 44/1989

×
Subiecte în articol: special