x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Legitimaţii de călătorie pentru elevi şi studenţi

Legitimaţii de călătorie pentru elevi şi studenţi

29 Sep 2009   •   00:00

Elevii şi studenţii care frecventează cur­surile de zi, ne informează Eugen Roşca, şeful serviciului comercial din cadrul ITB pot obţine abonamente de călătorie cu tarif redus. Pentru tramvaie, abonamentul pe o linie costă 20 lei lunar, pe două linii 35 lei; pentru troleibuze,35 lei, respectiv 50 lei; pentru autobuze, 40 lei, respectiv 60 lei. Un abonament lunar valabil pe orice linie de tramvai, troleibuz şi autobuz costă 90 lei. Abonamentele pot fi pro­cu­rate zilnic de la ghişeele ITB, pe baza le­gitimaţiei de elev sau student, vizată la zi. Abonamentele pe una sau două linii de transport în comun sunt valabile şi pe celelalte linii comune ca traseu şi sens, dar numai pe vehicule de aceeaşi categorie tarifară sau cu ta­rif inferior celor pentru care au fost eli­be­r­ate. Talonul de abonament nominal sau legitimaţia-abonament nominală nu pot fi transmise altor persoane.
Vasile Groza - Informaţia Bucureştiului, nr. 11.169/1989


"Vă solicit sprijinul în obţinerea de la Oficiul de pensii al sectorului 3 a unui exemplar al deciziei mele de pensio­nare" - ne scria Ana Pop din aleea Ciu­cea nr. 2, vloc F15. Inves­tigaţiile între­prinse scot la iveală că încă din 1986 i se eliberaseră două exemplare ale deciziei de pensionare, cât şi carnetul de mun­că. DPMOS având însă în vedere starea de sănătate a solicitantei a dispus să i se trimită acasă încă un exemplar din respectiva decizie.


De câtva timp, alimentarea cu apă a blocului în care locuiesc este tot mai greoaie. Să fie necesară montarea unui hidrofor?" - ne întreabă Alexandru Popescu din str. Prof. dr Mihail Geor­gescu nr. 6. Conducerea ICAB ne asigură că nu este nevoie de hidrofor. Zona în care se află imobilul fiind supusă sistematizării s-a impus şi schimbarea traseului reţelei de alimentare cu apă. În curând se vor fina­liza lucrările, permiţând o apro­vizionare cores­punzătoare cu apă a tutu­ror imobilelor din respectivul perimetru.


Atât la unităţile de legume-fructe din calea Ferentarilor nr. 72) - se încalcă normele generale de comerţ". Controlul efectuat de inspectoratul comercial a evidenţiat unele deficienţe, ca neîn­tre­ţinerea stării igienico-sanitare şi folo­sirea în procesul de vânzare a unor persoane care nu fac parte din colectivele unităţilor de legume-fructe, iar la unitatea Tehnometal faptul că s-au efectuat vânzări preferenţiale. Sanc­ţiunile contravenţionale, precum şi celelalte măsuri întreprinse de conducerile ICSLF şi ICL. Tehnometal ne oferă garanţii că activitatea unităţilor comerciale amintite nu va mai oferi prilejuri de nemulţumiri cumpărătorilor.
Eugen Eftimiu - Informaţia Bucureştiului, nr. 11.168/1989

×
Subiecte în articol: special