x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Lipsa materiilor prime pentru pasta de ras

Lipsa materiilor prime pentru pasta de ras

30 Iul 2009   •   00:00



Ministerul Comerţului Interior, Direcţia comercială metalo-chimice, răspunde cu oarecare întârziere la scri­sorile semnate de Andone Belecciu şi de Nicolae Mazdul, care semnalau lipsa din comerţ a cremei de ras şi a elasticului: La pasta de ras nu se asigură continuitatea la vânzare întrucât, din cauza lipsei unor materii prime deficitare, fabrica producătoare, Nivea Braşov, a oferit cantităţi sub necesarul exprimat de comerţ. Cât priveşte elasticul, tot din cauza insuficientei asigurări cu materii prime din import, cantităţile ce se livrează pe piaţă nu sunt satisfăcătoare. În ambele cazuri s-au făcut demersuri pentru asigurarea materiilor prime necesare pentru impulsionarea livrărilor şi recuperarea restanţelor.


Reţinem din referatul Inspectoratului şcolar al ju­deţului Buzău trimis ca răspuns în memoriul lui Gheor­ghe Gavrilă din Buzău, microraionul 5, bl. 5, ap. 53: Prin circulara nr. 145 821/4IV.1988, Ministerul Educaţiei şi Învăţământului împreună cu Ministerul Finanţelor au recomandat ca masa de prânz să fie servită de toţi elevii bursieri şi numai contravaloarea meselor de di­mineaţă şi de seară să se acorde în numerar pentru cei care domiciliază la părinţi. În consecinţă, toate unităţile şcolare care dispun de cantine vor asigura în natură servirea mesei elevilor bursieri cazaţi în internatele şcolare şi masa de prânz pentru cei care locuiesc în fa­milie. Conducerile unităţilor de învăţământ pot aproba plata în numerar a alocaţiei de hrană în întregime, în cazul în care: elevul are recomandare medicală pentru alimentaţie de regim pe care şcoala nu o poate asigura; elevul efectuează practica la o întreprindere situată la mare distanţă de sediul şcolii şi domiciliază în zona respectivă; în alte situaţii similare care, de la caz la caz, impun luarea de astfel de măsuri. În ce priveşte cazul concret relatat de G.G., conducerea şcolii a procedat legal.


Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Mili­ţiei, privitor la scrisoarea tovarăşului Mircea Papadopol din Călimăneşti, jud. Vâlcea, ne înştiinţează: Cu prilejul verificărilor efectuate de organele de Miliţie, împreună cu cele financiare, au fost identificate şi impozitate 45 de persoane, proprietari de autoturisme ARO şi IMS, care efectuau transporturi ilegale cu autovehiculele respective în schimbul unor sume de bani. Acestea au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu preve­derile legale în vigoare, şi impuse de organele financiare la plata unor sume variind între 3.680 şi 3.890 lei. În scopul prevenirii faptelor de acest gen, s-a luat măsura intensificării acţiunilor comune, în vederea  depistării celor care practică transporturi clandestine de persoane şi produse.
Flacăra, nr. 28/1989

×
Subiecte în articol: special