x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Lipsă şi risipă de apă potabilă şi menajeră

Lipsă şi risipă de apă potabilă şi menajeră

22 Iul 2009   •   00:00



Din partea Consiliului popular al municipiului Bacău, un răspuns favorabil adresat lui Popescu Vasile (str. Republicii, bl. 88, sc. A, ap. 20) "Pentru îmbunătăţirea furnizării atât a apei calde menajere, cât şi a apei potabile s-a dispus executarea unei staţii de hidrofor pentru blocurile care sunt afectate de presiunea apei reci, staţie de hidrofor care să fie amplasată în cadrul punctului termic nr. 21 şi executată pe măsura alocării fondurilor de investiţii în perioada cuprinsă între 1.08-30. 08. 1989 a punctului termic."


Şi de la Consiliul popular al Sectorului 6 din Bucureşti de asemenea o veste bună: "Urmare a sesizării Asociaţiei de locatari Bloc 4 din Bd. Păcii, nr. 52-54, prin care se arăta că apartamentele de la nivelele superioare nu beneficiază de apă rece, vă informăm că s-a luat legătura cu ICAB, problema fiind rezolvată prin punerea în funcţiune a unei pompe".


În aceeaşi problemă se adresează redacţiei şi Asociaţia locatarilor Bloc 43, Şoseaua Pantelimon, nr. 255. "Suntem una dintre cele mai mari asociaţii ale Capitalei, cu un număr de membri ce depăşeşte 1.400 oameni ai muncii ce-şi desfăşoară activitatea în ma­rile uzine ale Capitalei «23 August», Republica, Electroaparataj, Acumulatorul, IIS Progresul. La nenumărate sesizări şi apeluri telefonice furnizorul ICAB nu a dat nici un curs celor solicitate."


Iată, sunt însă şi cetăţeni care se plâng de faptul că, în unele locuri, apa curge prea din belşug şi, mai ales, pe unde nu trebuie: "Locu­iesc în Bucureşti, str. Crăiţelor nr. 24, Sector 4. Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în confi­guraţia hidrografică a cartierului Parcul Li­bertăţii, în afara lacului din parc a apărut un «râu» atestat documentar din... aprilie 1989. El izvorăşte din trotuarul Străzii Crăiţelor şi curge nestingherit până la canal, ame­ninţând fundaţia Întreprinderii de ciorapi «Apollo» şi a celorlalte clădiri de pe stradă. Copii constru­iesc bărcuţe din hârtie şi se bălăcesc în apa murdară. Au început să-şi facă apariţia şi ţânţarii. Apa care curge la canal, cine o plăteşte? Întrebaţi dumneavoastră ICAB-ul, poate aflăm şi cauza. Se poate să fie o conductă spartă care, deocamdată, nu interesează pe nimeni" (Ioana Marinică).
Nu numai că întrebăm, dar solicităm, în numele tuturor celor afectaţi, remedierea grabni­că a acestei situaţii.
Flacăra, nr. 25/1989

×
Subiecte în articol: special