x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Miliţienii, cu ochii pe maşinile parcate în locuri interzise

Miliţienii, cu ochii pe maşinile parcate în locuri interzise

16 Oct 2009   •   00:00

Notă raport privind dotarea Serviciului Circulaţie din cadrul Miliţiei Municipiului Bucureşti şi a serviciilor de circulaţie judeţene cu noi sisteme pentru deplasarea autoturismelor staţionate în locuri interzise.

În prezent, pentru degajarea arterelor rutiere de autoturisme staţionate în locuri interzise, Miliţia Municipiului Bucureşti are în dotare o automacara pe platformă cu şasiu de autocamion, care se deplasează cu greutate, având în vedere randamentul scăzut şi un consum mare de carburanţi.

Pentru creşterea operativităţii de degajare a arterelor rutiere, Direcţia Circulaţie din Inspectoratul General al Miliţiei, în colaborare cu Întrerpinderea Metalurgică Română pentru Aeronautică Bucureşti a realizat un sistem pentru ridicarea şi deplasarea autoturismelor cu ajutorul a două sau patru cărucioare, care pot fi tractate cu mijloacele de transport din dotare şi un autovehicul specializat pentru tractarea autoturismelor suspendate pe roţile din faţă (spate), prin amenajarea unui şasiu de autoturism ARO 243, conform planşelor 1 şi 2 anexate.

Aceste sisteme au fost experimentate şi prezentate Comisiei de Înzestrare a Mi­nisterului de Interne care a avizat introducerea lor în dotarea formaţiunilor de circulaţie.

În acest scop, pentru dotarea Serviciului Circulaţie din cadrul Miliţiei Munici­piului Bucureşti sunt necesare, începând din anul 1989, patru sisteme pentru deplasarea autoturismelor sta­ţionate în locuri inter­zise şi un autovehicul specia­lizat pentru tractarea autoturismelor, iar la Serviciul de Circulaţie din Miliţia Judeţului Constanţa un sistem. Fondurile necesare realizării acestor sisteme - circa 70.000 de lei - se pot asigura în cadrul pla­nului de dotare pe anului 1989.

Într-o a doua etapă, în anii 1990-1991, este necesar să se asigure câte un asemenea sistem şi la serviciile circulaţie ale inspectoratelor judeţene.

Faţă de cele raportate, propunem următoarele:
- introducerea în tabela de înzestrare a Inspectoratului Municipiului Bucureşti a patru sisteme pentru deplasarea autotu­rismelor staţionate în locuri interzise şi înlocuirea treptată a automacaralei cu platformă cu o autospecială de tractare ARO 243; (Nu poate fii (sic!) înlocuită imediat)
- suplimentarea tabelei de înzestrare a Inspectoratului Judeţean Constanţa cu un sistem pentru deplasarea autoturismelor staţionate în locuri interzise;
1 septembrie 1989 - Arhiva MAI, Fond DOMO, Inv. 12.799,  dos. nr. 8 /1989

×
Subiecte în articol: special