x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Serghei Mizil: Erau unii care numărau sticlele de whisky de la tomberoane

Serghei Mizil: Erau unii care numărau sticlele de whisky de la tomberoane

de Toma Roman Jr    |    23 Dec 2008   •   00:00

Serghei Mizil îşi aminteşte că între 1988 şi 1989  a organizat un mare chef, de 30-40 de persoane, într-o vilă a gospodăriei de partid de la Snagov. S-a dus cu tupeu, i s-a dat o vilă şi a chemat tot felul de oameni, de la copii de nomenclaturişti, ca el, până la actori, fotbalişti sau bişniţari. 

Avea bani: "Pe mine mă lăsau să ies p’afară, cindeam una-alta şi mă întorceam cu blugi şi videouri, aur curat pe vremea aia. Aveam relaţii la piloţi şi la shop-işti, dacă o puneam de un chef făceam rost de whisky, ţigări bune şi altele."

S-au apucat să bea de pe 28 decembrie şi au terminat aproximativ pe 2 ianuarie. Au ascutat muzică "străină", interzisă de PCR pentru uzul publicului larg, s-au făcut muci, unii dintre invitaţi s-au dedulcit şi la ceva dame.

Dintre ăia cu care a petrecut, amicul Serghei şi-i aminteşte pe prietenul lui etern Mădălin Voicu, Gino Iorgulescu de la Sportul Studenţesc şi un misterios Bartolomeu, despre care nu am reuşit să-mi dau seama cine era. Toată povestea s-a terminat după ce onorata adunare a stat cu filmul rupt vreo trei zile în şir. Oamenii de la Securitate îi filau, dar, fiindcă mulţi dintre participanţii la peranghelie erau din familii de şefi ai PCR, îi lăsau în pace.

Serghei îşi aduce aminte: "Când ieşeam şi în Bulgaria şi oriunde, îmi spuneau că pot să mă îmbăt muci, să f... pe cine vreau, dar să nu zic nimic despre politică. Era o regulă, să nu-l muşc de c... pe Ceauşescu. La Bucureşti ne filau non-stop, să ne aibă la mână cu ceva, dacă făceam urât politic. Ţin minte că la Revelionul ’88-’89 am plecat de la vilă pe trei ianuarie, după un mare chef şi ceva somn. La intrarea în vilă erau unii care numerotau sticlelele de whisky de la tomberoane, în caz de călcat pe bec să ne bage securiştii la ilicit."

×
Subiecte în articol: special