x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special 15 ani de Jurnalul - Hai la festival!

15 ani de Jurnalul - Hai la festival!

de Carmen Anghel    |    24 Mai 2008   •   00:00
15 ani de Jurnalul - Hai la festival!

Puteţi urmări festivalul în direct pe www.jurnalul.ro. Sîmbătă şi duminică, 24 şi 25 mai, începînd cu ora 12:00, vă aşteptăm cu drag la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti". Avem din nou Festival de tarafuri şi fanfare! Sîrbe, hore, cîntece de dragoste, poveşti din lumea satului. Un eveniment de suflet pentru Jurnalul Naţional, care sărbătoreşte 15 ani de existenţă. Cei mai buni muzicanţi vor fi la Bucureşti cu muzică autentică. Vă aşteptăm la Muzeul Naţional al Satului să petrecem cu adevărat româneşte!

Sîmbătă şi duminică, la 24 şi 25 mai, începînd cu ora 12:00, vă aşteptăm cu drag la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”. Avem din nou Festival de tarafuri şi fanfare! Sîrbe, hore, cîntece de dragoste, poveşti din lumea satului. Un eveniment de suflet pentru Jurnalul Naţional. Cei mai buni muzicanţi. Muzică autentică. Să ascultăm muzică bună, să jucăm, să ne plimbăm pe uliţa copilăriei.


A doua ediţie a Festivalului tarafuri şi fanfare începe mîine! Două zile în care ne propunem să simţim româneşte, să cîntăm româneşte, să jucăm româneşte!

Evenimentul este organizat de Jurnalul Naţional cu sprijinul Muzeului Naţional al Satului “Dimi­trie Gusti”, al Institutului de Etnografie şi Folclor “Constantin Brăi­loiu”, al Asociaţiei Folcloriştilor din România şi cu sprijinul nepre­ţuit al profesorului Grigore Leşe, doctor în muzică. Ne propunem ca şi de această dată să aducem bucurie, veselie şi mai ales muzică româ­nească autentică în curtea minu­natului Muzeu Naţio­nal al Satului”Dimitrie Gusti” din Bucureşti.


Anul acesta, Jurnalul Naţional sărbătoreşte 15 ani de existenţă.

Aşadar, vă invităm la 24 şi 25 mai la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, de la prînz pînă spre seară, să petrecem româneşteşi să sărbătorim împreună cei 15 ani de Jurnalul Naţional!

Să ascultăm muzică bună, să jucăm, să ne plimbăm pe uliţa co­pilăriei.

Vor întreţine atmosfera cu sîr­be, hore, balade, poveşti de dra­goste, poveşti despre haiduci 16 formaţii – tarafuri şi fanfare – alese pe sprînceană, muzicanţi care vin din aproape toate zonele ţării, ba chiar şi de peste hotare.


Peisajul sărbătorii româneşti va fi completat de prezenţa meşte­rilor populari, care vor veni să ne încînte cu produsele lor atît sufletul, cît şi dorinţa, ca de copil, de a gusta din bucatele de pe vremea cînd mergeam la bunici: de la miere şi turtă dulce la afumături sau… un vinişor. Şi o noutate: cei mai pricepuţi în ale produselor bio… vor fi la festival!

Avem din nou petrecere româ­nească. Vor cînta pentru voi tarafuri şi fanfare din Oltenia, din Transilvania, din Moldova, ba chiar şi români din Serbia.




Streaming de la Muzeul Satului - ora 12
Dimitrie Gusti
Click pe imagine

SÎMBĂTĂ: Grigore Leşe îi are ca invitaţi pe Ţîpuritorii din Oaş, Tarafurile din Ostroveni-Dolj, Morunglav-Olt, Mociu-Cluj, Taraful lui Gaciu din Soporul de Cîmpie, cel din Greceşti-Dolj, Paganini din Sălişte-Maramureş sau Fanfara din Coştei Serbia.


DUMINICĂ. Etnomuzicologul dr Marian Lupaşcu a invitat pentru voi Fanfara din Lămăşeni – Suceava, Fanfara lui Gălan din Cugir, Alba, Fanfara din Buneşti – Suceava, Taraful din Drăgăneşti Vlaşca-Teleorman, Taraful românesc din Gălăuţaş-Harghita, Taraful lui Streaţă-Gorj, Taraful unguresc din Lăzarea-Harghita, Taraful din Suceava.

Vă aşteptăm la Petrecerea Jurnalului Naţional, la cea de a doua ediţie a Festivalului tarafuri şi fanfare. Vă aşteptăm să sărbătorim împreună 15 ani de Jurnalulcu tarafuri şi fanfare!

Vă aşteptăm!


Avem de făcut o invitaţie specială.

Festivalul tarafuri şi fanfare! Sîmbătă, 24 mai, echipa actuală de la Jurnalul Naţional îi invită la o întîlnire specială pe toţi cei care au făcut parte din echipa Jurnalului Naţional în cei 15 ani de existenţă.

La ora 14:00, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” sînteţi aşteptaţi să ne aducem aminte de victoriile pe care le-am înregistrat în aceşti 15 ani. Voi, toţi cei care prin munca şi dăruirea voastră, aţi contribuit la creşterea Jurnalului Naţional, sînteţi aşteptaţi cu drag. Avem nevoie de voi pentru ca sărbătoarea să fie completă!

Nu uitaţi! Sîmbătă, 24 mai, ora 14:00, Muzeul Satului!

 

×