x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special 2012 Anul dragonului de apă ascute luptele pentru putere

2012 Anul dragonului de apă ascute luptele pentru putere

de Sînziana Stancu    |    03 Feb 2012   •   21:00
2012 Anul dragonului de apă ascute luptele pentru putere

Anul dragonului de apa a inceput in data de 23 ianurie 2012 si se va incheia in data de 9 februarie 2013. Este un an plin de evenimente nepreva­zute, agitat, cu lupte pentru putere, pentru intaietate. Dar dra­gonul, fiind de apa, va mai 'stinge' spiri­te­le incinse. Este un an care indeamna la prudenta in luarea de­­ciziilor importante. Specialistii francezi ne ofera un tablou general pentru fiecare zodie, cu sfaturile de rigoare.

DRAGONUL
Persoanele nascute in 1904, 1916, 1928,1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 si 2012
Dragonii vor fi vedetele zodiacului chinezesc din acest an. Vor avea parte de schimbari in bine, chiar de 'lovituri' fericite ale sortii, au sanse de promovare la serviciu, precum si de schimbare a locului de munca actual, daca acesta nu ii satisface. Somerii au sanse de a capata un loc de munca. Dragonii trebuie sa indrazneasca, sa treaca la actiune daca au planuri mari si vor sa progreseze, dar asta nu inseamna ca trebuie sa se arunce orbeste, fara a cantari bine avantajele si dezavantajele problemei respective.

Dragoste: Dragonii au parte de armonie de cuplu, au sansa de a se instala intr-o noua casa, iar burlacii isi pot gasi 'jumatatea' sau cel putin o relatie pe termen lung. Ultimul trimestru al anului este cel mai 'infocat' din punct de vedere sentimental si plin de surprize placute.

Cariera: Dragonii vor fi eficienti si energici, bine organizati si perseverenti. Rasplata stradaniilor lor va fi pe masura. Atentie insa la starile de nervozitate si la surmenaj.

Bani: Situatia financiara se va ameliora simtitor, mai ales pentru dragonii care au afaceri care au cam stagnat anul trecut. In al doilea trimestru al anului, situatia financiara se stabilizeaza, iar cheltuielile se compenseaza rapid.

Sanatate: Tonusul puternic este cuvantul de ordine in acest an pentru dragoni. De asemenea, pentru cei care si-au propus sa renunte la anumite obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul sau bautura, sansele de reusita sunt de partea lor. Vor fi avantajati si cei care urmeaza diferite diete. Toamna s-ar putea sa aduca insa oboseala si surmenaj.

SARPELE
Persoanele nascute in 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001
Pentru nativii din zodia sarpelui blocajele care dureaza de mai multa vreme incep sa dispara. Au bune perspective profesionale si financiare. Se schimba in bine si starea de spirit a serpilor si incep sa creada din nou in steaua lor norocoasa. Vor fi seducatori in acest an, unii isi pot gasi un partener de viata, iar in cuplu, in familie si chiar in anturajul profesional e mai multa armonie ca niciodata.

Dragoste: Seducatori prin definitie, serpii vor avea o viata sentimentala excelenta in acest an, fie ca este vorba despre cupluri, fie despre persoane singure. Vor iubi si vor fi iubiti, isi vor intelege partenerul si vor fi intelesi la randul lor, vor fi plini de tandrete, de senzualitate, iar magnetismul lor vor fi la cote maxime. Cu toate acestea, unii dintre nativi ar putea sa rupa o relatie in care se plictisesc sau sa intalneasca 'marea dragoste'.

Cariera: Serpii sunt bine aspectati in sectorul muncii. Au ambitie, vor sa reuseasca sa se afirme. Li se vor recunoste meritele si vor avansa pe plan profesional. Trebuie sa cantareasca insa bine ofertele ce li se fac.

Bani: Veniturile serpilor vor creste lent, dar sigur in acest an, cu conditia sa fie prudenti, sa nu faca investitii riscante si nici planuri care nu au nici o legatura cu posibilitatile lor. Situatia financiara se stabilizeaza catre vara. E bine sa-si puna si ceva bani deoparte.

Sanatate: Serpii trebuie sa rezolve toate probleme de sanatate 'restante', pentru ca altfel se vor acutiza. Foarte important va fi stilul de viata, deoarece sunt predispusi la surmenaj. Tebuie sa evite excesele.

CALUL
Persoanele nascute in 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002
Anul acesta le surade cailor, cu singura conditie sa nu adopte o atitudine pasiva si sa astepte sa le pice norocul din cer. Va trebui sa actioneze ca sa-si vada planurile indeplinite. Vor avea noroc la bani, dar nu se intrevad castiguri spectaculoase, fie ca e vorba despre bani castigati prin munca, fie la jocuri de noroc. Au noroc si in dragoste, iar cei singuri sau pe cei aflati de mai multa vreme intr-o relatie ii bate gandul sa se casatoreasca. Pentru asemenea actiuni, anul dragonului de apa ii favorizeaza.

Dragoste: Viata de cuplu este din nou armonioasa si capata romantism. Persoanele singure vor face noi cunostinte si au sanse sa intalneasca partenerul de viata mult visat, caii fiind favorizati din punct de vedere sentimental in acest an.

Cariera: Se anunta perioade agreabile, mai usoare. Vitalitatea si ambitia sunt in crestere si le permit cailor sa faca fata cu succes tuturor provocarilor. Li se vor recunoaste, in sfarsit, meritele pentru eforturile lor si vor fi felicitati de sefii ierarhici. Trebuie sa-si tina insa in frau nervozitatea si sa se abtina de la critici si dispute verbale. Vor fi o 'mina' de idei care mai de care mai originale.

Bani: Nu este un an echilibrat pe plan financiar si se pot ivi in a doua jumatate a anului castiguri neasteptate, o crestere salariala sau o prima. Caii trebuie sa cheltuiasca insa cu prudenta si sa se gandeasca de doua ori cand li se face o oferta ispititoare.

Sanatate: Caii vor fi intr-o forma buna tot anul, cu conditia 'sa nu intinda coarda'. Mai usor cu nervozitatea si mare atentie la probleme digestive. Alimentatia si somnul sunt esentiale pentru sanatatea cailor in acest an.

CAPRA
Persoanele nascute in 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003.
In anul dragonului, pentru capre cele mai importante vor fi relatiile si legaturile pe care si le vor face cu ceilalti. Calitatea acestora va fi foarte importanta, pentru ca aceasta ar putea conta si influenta toate planurile si toate actiunile lor, de la cele de familie pana la cele profesionale. Caprele vor acorda mare importanta familiei si mai ales copiilor.

Dragoste: Dialogul este esenta bunelor relatii cu partenerul. Cuplurile se vor intelege mai bine in acest an si chiar vor crea o anumita 'compli­citate'. Cei singuri vor avea chef mai mult de flirt, si nu de o relatie stabila. Din cauza aceasta, caprele care se vor comporta in acest fel risca sa fie dezamagite si sa dezamageasca la randul lor. Abia spre sfarsitul anului le mai vine mintea la cap.

Cariera: Sunt sanse de reusita si de redresare profesionala. Proiectele si afacerile dificile au sorti de izbanda incepand cu al doilea trimestru al anului, iar in ultimul, caprele au pofta de reusita profesionala mai mult ca niciodata, precum si de autoritate. Prudenta si fara ingamfare, pentru ca altfel reusita ar putea fi compromisa.

Bani: Caprele ar face bine sa economiseasca bani mai degraba, decat sa cheltuiasca mult sau sa faca imprumuturi. Sunt posibile mici castiguri, dar si chetuieli neprevazute, in gospodarie mai ales, care sa le strice balanta mai pe la sfarsitul anului. E bine sa se abtina in acest an de la speculatii financiare.
Sanatate: In ansamblu, caprele vor dispune de multa energie in acest an, vor avea un tonus bun si mult dinamism. Pericolele cele mai mari pentru sanatatea lor sunt surmenajul, nervozitatea si insomniile, precum si unele afectiuni mai vechi, pe care le-au ignorat in anii trecuti.

MAIMUTA
Persoanele nascute in 1908, 1920, 1932,1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004
Este un an decisiv pentru dezvoltarea personala. Maimutele trebuie sa acorde prioritate nevoilor personale, dar in acelasi timp sa nu lezeze interesele celorlalti. Importanta este gasirea unui echilibru intre egoism si altruism, intre atentia acordata propriei persoane si cea acordata celor din jur. Fara indoiala, atentia maimutelor se va concentra anul acesta pe cariera, domeniu al vietii ce are sanse de reusita, si intr-o masura mai mica familiei si anturajului, desi maimutele vor incerca sa prinda toti iepurii deodata.

Dragoste: Legaturile afective in cuplu sunt bune, dar fiecare dintre parteneri va incerca sa-si rezerve o oarecare independenta, dar vor fi uniti in proiectele comune. Multi dintre nativii din maimuta vor dori sa-si legalizeze legaturile sentimentale si sa se aseze la casa lor. Senzualitatea este favorizata in al doilea trimestru al anului, iar in al treilea, se pot isca unele conflicte intre parteneri sau situatii contradictorii. Spre sfarsitul anului, viata afectiva se echilibreaza.

Cariera: Reusita profesionala ii va favoriza in special pe cei care stiu sa se orienteze catre domenii de viitor. Prima jumatate a anului este sub bune auspicii, apoi vine o faza mai 'austera', pentru ca totul sa se termine cu bine, catre sfarsitul anului.

Bani: Bugetul stagneaza si trebuie reorganizat, astfel incat cheltuielile sa fie reduse. Sunt de evitat imprumuturile.

Sanatate: Tonusul este bun si multi nativi din maimuta vor opta pentru stilul de viata sanatos. Pot aparea unele probleme digestive, daca nativul face excese alimentare.

COCOSUL
Persoanele nascute in 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Cel mai favorizat domeniu de viata al cocosilor este cariera, unde exista cele mai mari sanse de succes. Poate fi o avansare, o schimbare importanta sau o activitate de pe urma careia cocosii sa castige mult, astfel incat reusita profesionala sa fie dublata de cea financiara. Cocosii nu vor avea astampar nici in acest an, vor dori sa le faca pe toate, sa stea de vorba cu toti, sa fie in toate partile si cu toata lumea, dar risca mai degraba sa se agite fara folos si sa plictiseasca familia si anturajul.

Dragoste: In primele luni ale anului, cocosii au parte de tandrete si intelegere din partea partenerului. Catre jumatatea anului, pentru cocosi e rost de mariaje si nasteri.

Cariera: Spiritul intreprinzator este la cote foarte inalte, ceea ce face ca initiativele sa fie incununate de succes. Cocosii primesc felicitari de la colegi si sefi, dar pot starni si invidii. Sunt favorizate proiectele pe temen mediu, care au toate sansele sa se realizeze in cele mai bune conditii. Pentru cocosi, ultimul trimestru al anului le aduce inspiratie si idei geniale. Singurul dusman al acestor perspective minunate ar putea fi infatuarea de care dau dovada destui nativi din cocos.

Bani: Se prevad castiguri frumusele, tranzactii importante, contracte lucrative si negocieri avantajoase. Cocosii sunt foarte iscusiti in a face bani, dar la panda sta in acest an, prin primavara, ispita de a cheltui mult.

Sanatate: Tonusul este bun pe toata perioada anului. Echilibrul poate fi perturbat de stari de nervozitate in principal si de excese culinare.

CAINELE
Persoanele nascute in 1910, 1922, 1934,1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
Nativii din zodia cainelui sunt rasfatati de soarta anul acesta. Previziunile arata ca succesul este de partea lor in tot ce fac si isi doresc. Destinul lor personal beneficiaza din plin de sustinerea astrelor, astfel incat in cariera le sunt recunoscute meritele si sunt rasplatiti cum se cuvine, in dragoste au numai zile 'roz', iar cu finantele si sanatatea vor sta bine tot anul.

Dragoste: In viata burlacilor caini este mare animatie anul acesta. Unii dintre ei trec din aventura-n aventura, dar altii, mai hotarati, vor avea sansa sa incheie uniuni fericite, asa cum le-au visat. In cuplu au armonie, tandrete si complicitate. In a doua parte a anului cuplurile in care exista un caine ar putea trece printr-o perioada de apatie sau ar putea izbucni certuri, mai ales cand este vorba despre nativii din semnele de apa. Sunt posibile si divorturi, iar in privinta burlacilor, dezamagiri din partea partenerului sau certuri aprinse. Catre sfarsitul anului lucrurile se mai tempereaza si sunt sanse de impacare si de un nou inceput.

Cariera: Anul profesional incepe cu multa agitatie, proiecte, munca multa, dar nu in zadar, pentru ca mai tarziu roadele vor fi culese. In a doua parte a anului cainii incep sa aiba idei ori­ginale si initiative productive. Putini vor suferi esecuri, iar acestea vor proveni din unele pro­bleme anterioare.

Bani: Portofelul va fi plin tot anul, daca bugetul va fi bine gestionat si nu se vor contracta imprumuturi. Nu sunt sanse de castiguri specta­culoase, iar cei mai multi bani vor rezulta din munca.

Sanatate: Cainii vor trebui sa evite excesele alimentare in acest an si sa acorde atentie unei diete sanatoase si echilibrate, potrivit nevoilor lor. Mici suferinte provocate de stres si nervozitate sunt posibile, precum si crize de anxietate.

PORCUL
Persoanele nascute in 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007
In anul dragonului de apa, pe nativii din zodia porcului (mistretului) cel mai mult ii va ajuta altruismul. De altfel, tot ce fac in beneficiul personal se va risipi rapid, de aceea sunt sfatuiti sa ofere ei singuri de la bun inceput, fie ca este vorba despre cei din familie, fie despre straini. Vor avea de ales intre altruism si egoism, ambitii personale si colaborare cu ceilati la serviciu, in diferite proiecte sau activitati colective. Unii vor fi tentati sa mearga pe cont propriu, chiar si intr-o activitate mai prost remunerata, dar care sa le maguleasca orgoliul.

Dragoste: In viata de cuplu pot izbucni cu usurinta mici conflicte sau neintelegeri, dar care se pot amplifica, daca nativul din porc nu ma­nifesta o oarecare rabdare cu partenerul. Celibatarii sunt predispusi la aventura, dar au sanse mari sa isi gaseasca si un partener stabil sau sa incheie o casatorie. Sfarsitul anului le poate provoca multora un adevarat extaz sentimental.

Cariera: Mai usor cu ambitiile si revendicarile! Mai multa diplomatie in schimb!

Bani: Prima jumatate a anului este buna din punct de vedere financiar, ocazie ca nativii din porc sa fie prutenti si sa nu faca cheltuieli inutile. In a doua jumatate a anului nativii din porc intra intr-un fel de 'euforie' a cheltuielilor, de care trebuie sa se fereasca insa, pentru a nu se trezi cu gauri mari in buget.

Sanatate: Nativii din porc vor avea un tonus bun pe parcursul anului, vitaliate si, practic, nici un fel de probleme serioase de sanatate. Vor trebui sa se abtina de la excese.

SOBOLANUL
Persoanele nascute in 1912, 1924, 1936, 1948, 1972, 1984, 1996, 2008
Sobolanul va trebui sa lupte din greu in acest an pentru a obtine ceea ce-si doreste, mai ales in ceea ce priveste viata profesionala. Acolo va trebui sa lupte ca sa se impuna, numai astfel vor reusi sa avanseze si in cariera. Anul va fi plin de provocari pentru ei si de obstacole, iar cursa nu va fi deloc usoara, asa ca nu trebuie sa priveasca lucrurile cu superficialitate.

Dragoste: Pe plan sentimental, sobolanii vor primi si influente negative, si pozitive in acelasi timp, mai ales nativii casatoriti. In familie pot izbucni certuri, dar influenta astrala benefica ii poate determina pe sobolani sa impace lucrurile pana la urma si sa dea dovada de diplomatie. Situatia pe plan sentimental se imbunatateste in a doua jumatate a anului, cand sobolanii 'revin la sentimente', iar in 'cuib' e pace si armonie.

Cariera: Reusita este cuvantul magic care ii va mobiliza pe sobolani pentru atingerea scopurilor profesionale in acest an. Astfel ei isi vor putea atinge scopurile cele mai inalte pe care si le-au propus. Vor valoriza toate sansele ce li se ofera. Si vor avea multe. Trebuie sa fie insa realisti si sa stie exact ce vor.

Bani: Exista pericolul de pierderi pe plan financiar in acest an sau chiar de bunuri, fie personale, fie apartinand altor persoane din fami­lia unui sobolan. De asemenea, speculatiile nu sunt indicate. Pe de alta parte, exista si sansa unui castig neasteptat, iar in ultima parte a anului, contul din banca al unui sobolan se rotunjeste.

Sanatate: In ansamblu, sobolanii vor avea o stare buna de sanatate. Partile lor cele mai vulnerabile raman insa rinichii si ficatul, care le vor face probleme. Atentie la alimentatie, mai ales daca aceste probleme au aparut mai demult.

BIVOLUL
Persoanele nascute in 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Aspectul cel mai favorizat in acest an pentru nativii din bivol este viata sociala. Relatiile pe care le vor cultiva vor juca un mare rol in ascensiunea lor pe scara sociala si in promovarea in cariera. Un proiect important ar putea prinde contur datorita unor asemenea relatii. Tot sfera relatiilor ii va ajuta pe bivolii singuri sa isi gaseasca un partener de viata anul acesta. Ar fi bine ca bivolul sa mai renunte la egoismul sau latent si sa se implice in activitati comune.

Dragoste: In camin va fi pace si intelegere daca bivolul nu-si sufoca partenerul cu pretentiile lui. De asemenea, unii dintre bivolii casatoriti ar putea calca stramb anul acesta, insa relatia nu va fi de durata. Pentru burlaci, chiar daca nu vor gasi marea dragoste, vor avea cel putin parte de placeri. De fapt, bivolii nu sunt hotarati sa se aseze la casa lor in acest an si nici nu stiu ce vor exact.

Cariera: 'Dezghetul' in afirmarea profesio­nala vine pentru bivoli o data cu primavara, cand devin mai motivati si isi fac planuri mai clare. Avansari nu se intrevad, ci mai degraba asumarea temporara a unor responsabilitati pe care bivolii le vor indeplini cu eficienta.

Bani: Simtul proprietatii, al achizitiilor de orice fel va fi la cote maxime anul acesta in cazul bivolilor. Strangatori cum sunt, unii isi pot cumpara chiar si o casa, iar altii vor fi tentati sa investeasca in obiecte de arta si alte valori. Sunt posibile si castiguri mai consistente.

Sanatate: Bivolii sunt bine aspectati si la capitolul sanatate, desi obisnuiesc sa-si faca griji. Starile trecatoare de nervozitate le vor da mai mult de lucru anul acesta.

TIGRUL
Persoanele nascute in 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010
Va fi un an foarte norocos pentru cei nascuti in aceasta zodie. Tigrul aproape ca nu trebuie sa faca nimic, pentru ca sansele extrem de favorabile il vor ajuta sa realizeze si lucruri la care nu se gandea. Norocul ii va pica din cer. Se intrevad castiguri financiare consistente, investitii inspirate, foarte rentabile, mariri de salariu si bonusuri. In familie, e pus pe critici la adresa tuturor.

Dragoste: Relatia de cuplu decurge armonios tot anul. Celibatarii vor avea parte de aventuri sentimentale, iar unii dintre ei ar putea reintalni o fosta mare iubire. Le este teama insa sa se angajeze intr-o legatura de durata.

Cariera: Tigrii se vor impune si vor obtine ceea ce vor in viata profesionala. Nu trebuie sa se arate insa agresivi, ci stapani pe sine si calmi. Vor avea ocazii nesperate, ce le vor permite sa se afirme, sa isi consolideze pozitia ierarhica sau sa descopere obiective ce le-ar putea genera resurse neexploatate inca si extrem de pro­fitabile. Trebuie sa fie insa atenti la tot ce semneaza, la toate ofertele, pentru ca sunt si riscuri de pierderi materiale.

Bani: Inceputul anului este cel mai profitabil pentru veniturile tigrilor. Afacerile lor vor merge bine, dar tigrii trebuie sa dea dovada de suplete si diplomatie pentru a ocoli obstacolele ce li se pun in cale. Unii nativi pot avea neplaceri din cauza unor mosteniri, ce s-ar putea solda cu cheltuieli mari sau chiar cu pierderi in urma unor procese.

Sanatate: Starea fizica si cea psihica vor fi in general bune pe tot parcursul anului. Atentie insa la excesele alimentare!

IEPURELE
Persoanele nascute in 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011
In acest an, iepurii isi vor reconsidera situatia lor generala. Daca ceva nu mai corespunde aspiratiilor lor, vor incerca sa schimbe. La un moment dat, se vor simti destabilizati. Dar vor merge inainte si, in ciuda tuturor, planurile de schimbare vor avea sanse de reusita in cele mai multe cazuri.

Dragoste: In viata amoroasa, iepurii vor fi condusi mai mult de febra sexuala, decat de sentimente. Puterea de seductie a iepurilor va fi mare in acest an, iar celibatarii tot nu vor fi tentati de o legatura de durata. In relatiile de cuplu exista armonie, senzualitate si un pic de complicitate.

Cariera: In viata profesionala, iepurii au parte si de reusita, dar si de obstacole. Este foarte important pentru ei sa aiba grija ce spun si cui fac confidente. Succesele nu le vor obtine cu usurinta. Vor avea multe obstacole, iar rezistenta lor va fi pusa la incercare. Catre sfarsitul anului incep sa mai dispara blocajele.

Bani: Iepurilor li se dezvolta spiritul de intreprinzatori capitalisti, dar de actiuni marete in aceasta directie nu prea au parte. Ar face mai bine sa economiseasca, decat sa se aventureze in speculatii riscante, pentru ca altfel risca sa se trezeasca cu gauri mari in buget.

Sanatate: Oboseala mai mult psihica decat fizica le va da batai de cap iepurilor in acest an. Energia fizica este buna, dar cea psihica va fluctua, iepurii resimtind deseori strari difuze de apatie, de nemultumire sau chiar de resemnare.

×
Subiecte în articol: special jurnalul de duminică