x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special 21 iunie 2009: "Mai bine mort. Sunt terminat”

21 iunie 2009: "Mai bine mort. Sunt terminat”

de Anca Aldea    |    29 Iun 2009   •   00:00

"La 21 iunie, Jackson a spus sursei mele că vrea să moară. A spus că nu avea ce-i trebuia pentru a susţine concertele la Londra. La două ore după ce a murit, o persoană foarte apropiată a artistului mi-a spus: ”, scrie tabloidul Daily Mail.



"EXISTAU ZILE ÎN CARE ABIA DACĂ ERA VĂZUT ŞI ALTELE ÎN CARE ABIA MERGEA"
Surse citate de tabloidul britanic Daily Mail au declarat că Michael Jackson fusese diagnosticat cu deficienţă Alpha-1 antitripsină, o afecţiune generată de lipsa unei proteine care ajută la protecţia plămânilor. Potrivit ziarului, aproximativ 100.000 de americani suferă de această afecţiune, dar situaţia cântăreţului american era mult mai gravă. I se administrau injecţii cu antitripsină Alpha-1 şi se punea în discuţie un transplant de plămâni, dar, potrivit surselor citate de Daily Mail, "(apropiaţii lui) erau îngrijoraţi că are nevoie de un transplant, dar el era prea slăbit". Poate că aşa se explică grija deosebită a megastarului de a purta mască medicinală pe faţă şi, din când în când, de a ieşi din casă într-un scaun cu rotile. "Existau zile în care abia dacă era văzut şi altele în care abia mergea".


PROFITORII

Concomitent, oamenii din jurul lui - toţi, mai puţin familia şi, poate, câţiva prieteni - au încercat în ultimele şase luni să profite de starea de sănătate fizică şi mentală a megastarului. Pentru că nici cu banii nu stătea strălucitor - se ştia deja cu mult timp înainte că Michael cheltuia mai mult decât câştiga, cântăreţul părea dispus să accepte orice ofertă de a apărea în public şi a obţine bani din asta. Potrivit Daily Mail, el a avut o ofertă de a-şi face apariţia la "o petrecere organizată, la Marea Neagră, de un miliardar rus". Sursa citată de ziarul britanic a declarat că Michael nu avea încotro decât să accepte propunerea primită la puţin timp după ce a fost anunţată seria de 50 de concerte de la Londra (care urmau să înceapă din 13 iulie). "Oamenii lui erau foarte insistenţi", a declarat sursa anonimă, adăugând că megastarul putea face faţă unui spectacol de o oră, putea chiar şi dansa, dar nu putea cânta. În cazul acestei petreceri private, pentru care ar fi primit de 1,8 de milioane de lire sterline, s-a pus în discuţie doar prezenţa lui Michael Jackson, nu şi susţinerea unui concert life; playback-ul era suficient, iar artistul nu trebuia decât să mimeze.
Oamenii din anturajul lui au încercat chiar să-i facă rost de o serie de concerte în Las Vegas - pentru o perioadă de şase luni, starul urma să ia 60 de milioane de lire sterline. Michael Jackson a refuzat însă propunerea.
10 CONCERTE? NU! 50!
Sursele citate de Daily Mail vorbesc şi despre o persoană aparent foarte apropiată de Michael Jackson - un anume doctor Tohme Tohme, care a apărut în viaţa artistului la sfârşitul anului trecut. Se recomanda ca fiind purtătorul de cuvânt al lui Michael, dar şi ca miliardar saudit sau chirurg ortoped, ba chiar uneori se prezenta ca fiind ambasadorul Senegalului în Statele Unite (surse din ambasade au negat această afirmaţie). De fapt, scrie ziarul, Thome este un om de afaceri libanez fără licenţă în medicină. Era o prezenţă dubioasă. În aprilie 2009, Thome l-a introdus pe Michael Jackson unui anume Randy Phillips, director executiv al Grupului AEG. Cei trei au finalizat planul de reîntoarcere pe scenă a lui Michael Jackson. Phillips nu era tocmai un necunoscut pentru superstarul american, consilierii acestuia din urmă refuzând în două rânduri o ofertă a Grupului AEG. În cadrul întâlnirii cu Phillips şi Thome, Michael Jackson a acceptat să susţină, la Londra, zece concerte. Apoi, artistul a părăsit camera de hotel unde se desfăşura întrevederea, lăsându-i lui Thome sarcina de a pune pe hârtie ultimele detalii. Dar pentru că era vorba de o sumă impresionantă de bani obţinuţi din câştiguri, şiretul om de afaceri libanez a plusat la 50 de concerte, urmând să-l anunţe pe Michale la o dată anterioară. "Banii erau incredibil de mulţi (doar Michael ar fi primit 100 de milioane de lire sterline, n.r.), iar toţi consilierii financiari (ai lui Michael) îi spuneau artistului că este aproape de faliment. Dar Michael s-a opus ideii (de a susţine 50 de concerte). Nu credea că va rezista. Până la urmă l-au înduplecat, dar nu prin argumente financiare. I-au spus că (această serie de concerte) va fi cea mai mare revenire a tuturor timpurilor. El credea că va fi din nou Rege al muzicii", a declarat o altă sursă anonimă ziarului britanic. Fiecare dintre cele 50 de concerte anunţate să se desfăşoare pe Arena O2 din Londra era "croit" după un model - Michael Jackson urma să cânte 13 minute, iar restul timpului ar fi fost "umplut" cu jocuri de lumini şi coregrafie. Dar nu a mai fost să fie.
"CINEVA ÎL VROIA MORT"
Starea de sănătate a cântăreţului era tot mai rea. "Erau zile în care abia dacă mânca ceva. A existat o zi în care medicul personal i-a întrebat pe membri familiei Jackson dacă Michael a aruncat mâncarea care îi fusese servită. Cântăreţul este suspect de anorexie", iar anorexia slăbeşte inima, scrie Daily Mail, citând surse apropiate familiei Jackson. Declaraţiilor acestora justifică acum anunţul făcut la 20 mai de Grupul AEG, prin care se amâna cu cinci zile începerea seriei de concerte de la Londra. Starea de sănătate a lui Michael Jackson devenise îngrijorătoare. Parcă începuse declinul. "Nu mânca, nu dormea, iar când reuşea să adoarmă, avea coşmaruri că este ucis. Era profund îngrijorat că avea să-şi dezamăgească fanii. Chiar a spus ceva ce mă duce cu gândul că moartea lui a fost sinucidere: credea că va muri înainte de concertele de la Londra. A spus că era îngrijorat că vă sfârşi ca Elvis. Se compara mereu cu Elvis, dar era ceva în tonul lui care mă făcea să cred că vroia să moară, era obosit de viaţă. Renunţase. Vocea şi dansul său nu mai existau. Cred că poate îşi dorea mai degrabă să moară decât să se facă de ruşine pe scenă", povestesc sursele citate de Daily Mail. O persoană din anturajul lui Michael Jackson îşi aminteşte de o declaraţie a cântăreţului făcută în urmă cu mai puţin de două luni în faţa unui studio de înregistrări: "Le-a spus oamenilor "

"Cineva îl vroia mort", crede o fostă angajată a familiei Jackson. Acesta se întreabă totodată cine sunt aceia care l-au împins de la spate pe Michael să facă un efort supraomenesc. "După felul în care a vorbit (în faţa studioului de înregistrări, n.r.), e ca şi când Michael Jackson nu mai are controlul propriei vieţi. Îi dău pastile ca pe bomboane. Încearcă să-l aducă la marginea prăpastiei. Are nevoie serioasă de ajutor. Oamenii din jurul lui îl vor ucide", a spus sursa citată cu mai multe săptămâni înainte de moartea lui Michael Jackson.

×