x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special 6 ani sclava in beci

6 ani sclava in beci

19 Aug 2004   •   00:00

EVENIMENT

Timp de sase ani, trei mizerabili au trait de pe urma exploatarii sexuale a unei fete. Proxenetii castigau de la fiecare client satisfacut de sclava sexuala 150.000 de lei. In tot acest timp fata era tinuta intr-un beci fara ferestre, ferecat cu o usa de fier si gratii inchise cu lacat. Dupa ce a fost vanduta de mai multe ori unor proxeneti fata a fost, in final, eliberata. Ea a povestit anchetatorilor ce s-a intamplat de cand a fost rapita din Gara de Nord si pana cand a scapat din sclavie.

Sclava sexuala timp de sase ani

Rapita din Gara de Nord, sechestrata si obligata sa se prostitueze, o tanara a trait timp de sase ani intr-un beci de pe Strada Orhideelor din Capitala. Marti, politistii au eliberat-o pe fata din mainile tiganilor.
EDUARD PASCU, COSMIN BABII

La cativa pasi de Gara Basarab, intr-un imobil saracacios, s-a consumat timp de mai multi ani o tragedie. O tanara din Olt, venita in vizita la o ruda, a fost luata cu forta de niste tigani si dusa in casa cu numarul 26 de pe Strada Orhideelor. Ieri, reporterii Jurnalului National au fost intampinati cu ostilitate de rudele proxenetilor care timp de sase ani au trait ca niste paraziti pe spatele fetelor fortate seara de seara sa satisfaca zeci de clienti. Cartofi, morcovi, suc, toate ornate cu injuraturi din belsug. Asta au primit reporterii care au avut curajul sa dea ochi in ochi cu neamurile traficantilor de carne vie.

DESCINDEREA. Marti dimineata, in baza unor informatii furnizate de un client, politistii Biroului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog al Sectorului 6 insotiti de mascati, au intrat in forta peste patronii de sclave sexuale. Dupa ce i-au culcat pe burta pe toti, politistii au luat la puricat casa. Stiau ca undeva o fata este ascunsa. Pe o scara ingusta, neiluminata politistii au coborat in subsolul casei. Aici au dat nas in nas cu o usa de fier prevazuta cu gratii si incuiata cu lacat. Cand au fortat-o, in fata lor s-a deschis o imagine de cosmar. O camaruta mica, fara ferestre, plina de igrasie si cu un miros puternic de mucegai. Intr-un colt, langa o farfurie pe care se puteau distinge cateva resturi de mancare, o fata statea ghemuita tremurand de frica. Era vanata pe mani si pe spate, semn al corectiilor aplicate de exploatatori. Era imbracata intr-o fusta scurta si o bluzita subtire. "Am gasit-o!", a strigat unul dintre mascati. Atunci, proxenetii care pana in acel moment au negat totul si-au dat seama ca pana aici le-a fost. Ionel Feraru, Vasile Dalmaz, Doina Dumitrescu si Elena Dobre au fost retinuti, primii trei fiind acuzati de trafic de persoane si proxenetism, iar ultima de prostitutie.

MARTURIE. "Am ajuns pentru prima oara aici in 1998. Aveam 19 ani. Venisem in Bucuresti la o verisoara. Doi tigani s-au luat de mine si, cand am iesit din gara, m-au obligat sa o iau spre Gara Basarab. Aici m-au bagat in casa. Cei care m-au adus au vorbit cu niste baieti. Stiu ca le-au dat 400 de mii de lei ca m-au adus. Apoi mi-au spus: "Ceea ce fac celelalte fete trebuie sa faci si tu"", si-a inceput povestea Mariana B., la cateva ore dupa ce a fost salvata. "Le-am spus ca nu am facut-o niciodata. Atunci m-au batut pentru prima oara. M-au pus sa ma uit atent la ce fac fetele, ca apoi sa fac si eu. Asta am fost obligata sa fac doi ani". "Dupa doi ani, intr-o zi a venit un client, a dat bani pe mine, m-a luat o noapte, a doua zi a venit sa recupereze actele lasate gaj. A venit si a doua oara. La fel s-a intamplat. Dupa doua saptamani a venit si a platit pentru mine 5 milioane de lei. M-a dus la el acasa. Am stat cu el doua luni. Tot el a fost cel care m-a dus acasa la parinti. Le-am povestit alor mei ce s-a intamplat si apoi m-a adus inapoi in Bucuresti sa stam impreuna. Sapte luni jumatate am stat cu el. Cand am vrut sa plec acasa, din Ferentari, m-a vazut Alexandru Nicolae, cumnatul lui Feraru. Au venit dupa mine pana la Gara de Nord. Aici mi-am luat bilet si m-am dus spre peron. Atunci au venit si m-au luat cu forta. Am ajuns de unde plecasem, adica tot pe Strada Orhideelor. Alexandru Nicolae, zis Tarzan, m-a scos pe treaba. A spus ca are mult de recuperat. Asta s-a intamplat pana l-au arestat. Apoi m-a luat fratele lui. Ma bateau. Mancam o data pe zi. Clientii ii aducea Vasile Dalmaz, zis Sile. El incasa 100-150 de mii de lei pentru sex oral si normal", povesteste Mariana. Ieri, in jurul pranzului Mariana, insotita de politisti, a ajuns in Gara de Nord. Oamenii legii o vor insoti pana acasa.

RECIDIVISTI. Imobilul din Strada Orhideelor este cunoscut ca fiind un cuib de prostituate. Politistii au facut mai multe descinderi. In iunie 1998, politistii au gasit in aceeasi casa trei fete care erau tinute in pod si obligate sa se prostitueze, proxenetii asigurandu-le numai mancarea. Ionel Feraru si Catalin Adrian (26 ani) cautau clienti in zona Garii Basarab si a Garii de Nord, si ii duceau in Strada Orhideelor. Aici, Niculae Feraru (46 ani) si Emilia Alexandru (43 ani) amenajasera doua incaperi in care cele trei fete - cu varste intre 17 si 21 de ani - intretineau relatii sexuale, in schimbul a 50.000-100.000 de lei.

VANZARE

"Dupa doi ani, intr-o zi a venit un client, a dat bani pe mine, m-a luat o noapte, a doua zi a venit sa recupereze actele lasate gaj. Dupa doua saptamani a venit si a platit pentru mine 5 milioane de lei. M-a dus la el acasa. Am stat cu el doua luni de zile. Tot el a fost cel care m-a dus acasa la parinti. Sapte luni jumatate am stat cu el". - Mariana B., victima
×
Subiecte în articol: special luat venit m-au strada orhideelor