x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „Ce vor de la fata mea?"

„Ce vor de la fata mea?"

09 Apr 2004   •   00:00
„Ce vor de la fata mea?"

Madalina Dumitru, minora de 17 ani, considerata unul din martorii-cheie in arestarea lui Gregorian Bivolaru, a ramas in cele din urma in custodia familiei, in ciuda eforturilor depuse de membrii MISA.

Adusa in sanul familiei din Constanta pentru a fi scoasa din ghearele organizatiei conduse de Bivolaru, Madalina a demonstrat ca vrea sa isi continue viata pe care o duce de mai bine de doi ani. Ea refuza sa ramana in Constanta si asteapta momentul oportun pentru a putea fugi in Bucuresti, mai exact in bratele lui Remus Lomos, tanarul de 31 de ani care se declara a fi logodnicul ei.

Familia nu vrea sa auda de casatoria Madalinei

Casatoria dintre cei doi nu este aprobata de membrii familiei Dumitru. Tanta Dumitru, mama Madalinei, ne-a povestit cum s-a intalnit cu Remus Lomos: „Sambata dupa-amiaza, Remus a venit la mine acasa, in Costinesti, cu un buchet de flori si cu un cadou. Mi-a promis ca ma va ajuta cu bani daca il voi lasa sa astepte in casa pana cand se va intoarce Madalina. Mi-a vorbit frumos, mai avea putin si ingenunchea in fata mea. L-am refuzat si s-a intors a doua zi cu un alt yoghin din Costinesti. Mi-a adus un bilet scris de Madalina si mi-au spus sa il semnez, in caz contrar fata mea va face puscarie. Am refuzat, asa cum am refuzat sa imi dau si acordul pentru ca acesta sa o ia de sotie. Prima oara l-am vazut pe Remus la moartea sotului meu, in luna iunie. A venit atunci cu Madalina si cu Mirona, o alta yoghina, si am crezut ca e prietenul Mironei. Nu inteleg de ce se face atata caz pentru Madalina, de ce protesteaza MISA pentru ea. Ce urmaresc? Ce vor de la ea? Eu cred ca daca Madalina va cadea in mainile lor, ea va fi terminata. Si asa este traumatizata si nu se poate vorbi cu ea; nici macar nu m-a recunoscut atunci cand a venit in Constanta."

Tanta Dumitru isi aminteste si de primele experiente ale fetei sale in cadrul organizatiei conduse de guru Bivolaru. „Cand a implinit 15 ani, a mers la ei la sediu. Bivolaru era mai mic de statura decat fetele din jurul lui si s-a urcat pe o masa si le-a selectionat pe cele mai frumoase fete, printre care a fost si Madalina."

„Remus este un pericol pentru Madalina!"

Nici ceilalti membri ai familiei nu sunt de acord cu relatia dintre Madalina si Remus si pentru ca fata sa se intoarca la Bucuresti. Ei neaga ca l-ar fi cunoscut vreodata pe Remus. „Pana cand va implini 18 ani, Madalina va ramane la noi, in Constanta. Dupa aceasta este libera sa faca ce vrea. Pe Remus nu l-am cunoscut pana azi. Am chemat politia pentru ca devenise violent si a inceput sa ne ameninte. Este un pericol pentru Madalina si nu o vom lasa sa mearga la Bucuresti", declara Florica Iordache, sora mai mare a Madalinei. Momentan, minora se afla sub protectia sorei sale, undeva intr-o casa din Constanta.

„Vreau sa ma casatoresc cu ea"

Comisia pentru Protectia copilului a decis ca fata sa nu mai plece din Constanta. Acest lucru a creat un adevarat val de proteste in randul membrilor MISA, Remus Lomos fiind retinut de politisti si amendat cu 1,5 milioane de lei. „Am incercat sa vorbesc cu Madalina si politistii m-au luat pe sus, fara sa stiu de ce. Nu vreau decat sa ma casatoresc cu Madalina", spune Remus Lomos.

„Sunt viitorul nas, practic yoga de 13 ani"

„Este un abuz facut impotriva unui cetatean liber. Eu sunt viitorul lor nas si cei doi sunt retinuti cu forta. Eu practic yoga de 13 ani si o predau de 10 ani. Am predat si in Scoala Militara Bobocul. O cunosc pe Madalina de 2 ani si stiu de mai mult timp de planurile lor de viitor. In Romania procurorii continua sa incalce flagrant drepturile omului. Chiar daca ar fi gasit un jurnal al Madalinei, ei nu aveau voie sa publice informatiile aparute acolo", a declarat Constantin Cojocaru, un alt membru MISA care declara ca vrea sa ii cunune pe cei doi.

„Mi-a adus un bilet scris de Madalina si mi-au spus sa il semnez, in caz contrar fata mea va face puscarie. Am refuzat, asa cum am refuzat sa imi dau si acordul pentru a o lua de sotie".
Tanta Dumitru, mama Madalinei

„Am chemat politia pentru ca Remus devenise violent si a inceput sa ne ameninte. Este un pericol pentru Madalina si nu o vom lasa sa mearga la Bucuresti".
Florica Iordache, sora Madalinei


Madalina - straina in casa ei

Comportamentul Madalinei Dumitru este surprinzator. Reactiile fetei sunt departe de a fi considerate normale pentru o adolescenta de varsta ei, chiar supusa unor conditii de stres maxim. Varianta ca fata, a carei personalitate nu este suficient formata, sa aiba nevoie de sfaturile membrilor MISA este foarte plauzibila. Reactiile ei denota acest lucru, ea simtindu-se straina intr-un mediu care, desi familiar cu ceva timp in urma, ii este acum strain.

Nasul vrea sa dea in judecata autoritatile

Constantin Cojocaru a cerut reprezentantilor Directiei Judetene penru Protectia Copilului Constanta un act oficial din care sa reiasa ca minora Madalina Dumitru se afla sub protectia acestora si ca nu poate parasi Constanta. "Nasul" Cojocaru intentioneaza sa arate acest act avocatilor MISA cu care sa se sfatuiasca in eventualitatea unei actiuni in judecata. Membrii MISA contesta decizia de miercuri a Comisiei din cadrul DJPC Constanta care a decis ca fata trebuie sa ramana in sanul familiei.

×
Subiecte în articol: eveniment constanta mădălina madalinei remus