x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special A treia cădere a lui Boc a încins reţelele de socializare

A treia cădere a lui Boc a încins reţelele de socializare

de Robert Veress    |    06 Feb 2012   •   21:00
A treia cădere a lui Boc a încins reţelele de socializare

Demisia premierului Romaniei a fost un eveniment relatat generos de mai toata mass-media de top internationala (BBC si-a intrerupt emisia obisnuita pentru a relata despre evenimentele din Bucuresti), iar acest fapt s-a vazut si pe retelele de socializare.

Astfel, demisia lui Emil Boc a facut furori pe Twitter, miile de mesaje transmise prin intermediul retelei de socializare facand ca numele acestuia sa ajunga intre subiectele momentului la nivel mondial. Emil Boc a ajuns pe locul 8 in Twitter World Wide Trends. Numele premierului a fost la concurenta cu expresii precum '#sexisrealgood' ('sexulestecuadevaratbun') sau '#DuringSexThoughts' ('GanduriDinTimpulSexului').

Un premier instabil
Tot pe Twitter, Craig Turp, redactorul sef al ghidurilor turistice 'In Your Pocket' (In buzunarul tau), care se distribuie, gratuit, in peste 20 de tari, a scris: 'Emil Boc, Romania’s PM, has resigned. Time to remember his finest moment' (Emil Boc, prim-ministrul Romaniei a demisionat. E timpul sa ne amintim de cel mai stralucit moment al carierei sale). Craig a dat un link catre un video postat pe Youtube, infatisandu-l pe Emil Boc in cazatura de pomina de pe platforma de doi metri si jumatate montata in studioul Antena 1, cand a fost invitatul lui Andrei Gheorghe, in noiembrie 2003. In cazul in care nu cunoasteti secventa, o gasiti pe Youtube cautand dupa cuvintele cheie 'Emil Boc cade in direct'.

In ordine cronologica, aceasta este prima cadere notorie a lui Emil Boc. A doua s-a consumat pe 13 octombrie 2009, cand a fost demis de Parlament.

Boc era sa mai cada, o data, in Parlament, in timpul dezbaterilor la o motiune de cenzura a Opozitiei, in luna decembrie 2010. Si a mai cazut o data, tot la propriu, la mare, de pe un schi-jet, in vara anului 2009, dar acesta este un incident banal, pe care il mentionam in treacat.

Ce 'tweet'-este prima 'fana' a Antoniei
Twitter este reteaua de socializare folosita de Elena Basescu, atat pentru a anunta demisia lui Emil Boc, dar si pentru a vorbi despre un eveniment extraordinar din viata personala – intalnirea, in calitate de fan, cu o solista de muzica dance.
In dimineata zilei de ieri, EBA a plecat spre Bruxelles, chiar inainte de anuntul demisiei premierului Emil Boc. Folosind un dispozitiv mobil (telefon sau tableta/laptop), EBA a incarcat chiar din Aeroportul Otopeni o fotografie pe YFrog, postand un link catre aceasta si pe Twitter, unde a scris: 'Inainte sa ma-mbarc spre Bruxelles, la 6.30 a.m, am intalnit-o pe cantareata mea prefe­rata, Antonia'. Antonia Iacobescu, cantareata si fotomodel de origine romana, si-a inceput cariera in Statele Unite, dar s-a lansat in Romania, cu piesele 'Roses on fire' si 'Morena', la care a colaborat cu regizorul si producatorul Tom Boxer.

Antonia are un copil (o fetita) cu Vicenzo Castellano, nepotul patronului clubului de fite Bamboo.
Revenind la 'fana' sa: ajunsa la Bruxelles, EBA a anuntat, tot pe Twitter, dar in engleza de data asta, de­misia lui Emil Boc: 'Reshuffle of the cabinet in Romania. Prime Mi­nis­ter Emil Boc resigns!' ('Re­ma­nie­re guvernamentala in Romania. Pri­mul ministru Emil Boc demisio­nea­za!').
EBA nu a raspuns in nici un fel criticilor acide din editorialul Catavencii 'EBO, noi facem electricieni, dar ni-i pune tac-tu ministri!', care se incheie apoteotic: 'Daca nu era taica-tu, curul tau n-ar fi cunoscut niciodata fotoliile Parlamentului European. Esti agramata, inculta si respiri prost gust. Poate ca tu ar fi trebuit sa ajungi filatoare, maturatoare, croitoreasa, prelucratoare prin aschiere… Cine stie?! In orice caz, intr-o lume a promovarii pe merit, in nici un caz nu te-ai fi catarat asa de sus nici daca te-ajutai cu buzele alea musculoase'.

Bancuri la moment pe Facebook
Pe reteaua de socializare Facebook s-au lansat, la scurt timp de la anuntul demisiei lui Boc, cateva vorbe de spirit despre eveniment si urmarile acestuia. Iata doua exemple: 1. 'Care a fost prima reactie a lui Crin Antonescu la demisia lui Boc? Ooooof, asa dimineata?!' 2. 'Guvernul moare, dar nu se predoiu'.
Caricaturistul Jurnalului Na­tional, Puiu Gazdaru, a lansat, inainte de anuntul demisiei, un alt banc excelent. Caricatura ii infatiseaza pe presedinte si pe (inca) premierul Boc, de o parte si de alta a unui birou, Basescu intreband: 'Boc, tu n-ai vreun frate geaman tehnocrat?'.

×