x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Adrian Nastase vrea sa formeze viitorul Guvern

Adrian Nastase vrea sa formeze viitorul Guvern

13 Dec 2004   •   00:00

Adrian Nastase l-a felicitat ieri pe castigatorul alegerilor prezidentiale, Traian Basescu, prilej cu care a admis ca prin votul exprimat la alegerile generale au aparut doua Romanii: una urbana si una rurala.

SILVIU SERGIU

SUSTINERE. Adrian Nastase a anuntat ca va sprijini proiectele pe care le va propune Traian Basescu "pentru a continua drumul spre Europa"
Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase, infrant de Traian Basescu in alegerile prezidentiale, a declarat ieri ca formatiunea sa are deja negociata o majoritate parlamentara si va forma viitorul guvern. Prezentam integral declaratia liderului PSD:

"Numaratoarea paralela a PSD precum si rezultatele oficiale ale Biroului Electoral Central indica faptul ca Traian Basescu este viitorul presedinte al Romaniei. Aceasta a fost vointa romanilor pe care eu o respect. Gandurile mele se indreapta in acest moment catre toti romanii care au votat ieri si care au confirmat ca democratia in Romania este solida. Le multumesc tuturor celor care m-au votat, care m-au sustinut in aceasta confruntare. Multumesc familiei mele, colegilor de partid, colaboratorilor nostri, activistilor nostri care au facut un efort deosebit in aceste luni foarte complicate. Stimati compatrioti, datorita votului dumneavoastra, Uniunea Nationala PSD+PUR are cele mai multe locuri in Parlament. Avem deja negociata o majoritate parlamentara si sper ca Traian Basescu va tine seama de ea.

Pentru ca Romania sa devina o tara cu adevarat europeana este nevoie de foarte multa munca. Vom sprijini proiectele pe care le va propune Traian Basescu, pentru a continua drumul spre Europa, spre bunastare. Sper ca si Traian Basescu, in calitate de presedinte, sa sprijine toate proiectele similare pe care le vom propune noi in Parlament sau prin intermediul viitorului guvern. Am convingerea ca prin dialog si prin intelegere putem arata romanilor ca meritam votul lor si ca le ducem la indeplinire mandatul. Rezultatul votului, faptul ca noi am castigat alegerile parlamentare, iar Traian Basescu pe cele prezidentiale arata ca in prezent exista doua Romanii. Este vorba de o Romanie urbana, in crestere, cu o solida componenta liberala, desi uneori afectata de somaj si care asteapta de la stat mai degraba sanse decat sprijin. Aceasta este Romania care l-a votat pe Traian Basescu, dar mai exista si o Romanie rurala, cu oameni in varsta si oameni saraci, care are inca nevoie de ajutor nu doar pentru dezvoltare, ci si pentru supravietuire. Acesti oameni au avut incredere in mine. Ambele Romanii vor trebui reprezentate in anii viitori. Noi vom fi si in continuare vocea romanilor care ne-au votat. Impreuna, castigatorii acestor alegeri - Uniunea Nationala PSD+PUR si Traian Basescu - suntem datori sa gasim solutii pentru rezolvarea tuturor acestor probleme. Din acest punct de vedere, principalele prioritati ale Romaniei sunt reducerea saraciei si combaterea coruptiei.. Economia a inceput sa functioneze, sa creasca, iar institutiile au devenit tot mai eficiente. Nivelul de trai insa este zona in care va trebui sa se actioneze tot mai mult. Ambele Romanii merita sa traiasca mai bine, sa se bucure de beneficiile integrarii, ale continuarii cresterii economice si ale unei guvernari echilibrate. De asemenea, va trebui sa coagulam in jurul nostru interesele tuturor romanilor si motivele care ne unesc, iar nu cele care ne dezbina. Avem un Parlament echilibrat si va urma foarte probabil o perioada de coabitare. Il felicit pe Traian Basescu, l-am felicitat de altfel si personal in cursul zilei de astazi la telefon si ii urez succes in mandatul de presedinte.

Va multumesc."

FELICITARI

"Il felicit pe Traian Basescu, l-am felicitat de altfel si personal la telefon. Ii urez succes in mandatul de presedinte"

IMPARTIRE

"Rezultatul votului arata ca in prezent exista doua Romanii. O Romanie urbana, in crestere, desi uneori afectata de somaj si care asteapta de la stat mai degraba sanse decat sprijin (...) Mai exista si o Romanie rurala, cu oameni in varsta si oameni saraci, care are inca nevoie de ajutor nu doar pentru dezvoltare, ci si pentru supravietuire"

SPERANTA

"Uniunea Nationala PSD+PUR are cele mai multe locuri in Parlament. Avem deja negociata o majoritate parlamentara si sper ca Traian Basescu va tine seama de ea" - Adrian Nastase, candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie

"Data viitoare castigam sigur"

TREABA. Cativa muncitori desfaceau ieri podiumul din curtea PSD
Luni, 13. Zi norocoasa pentru unii, deloc fericita pentru altii. La sediul PSD din Soseaua Kiseleff cativa muncitori plimbau prin curte scandurile care formasera podiumul pregatit pentru anuntarea rezultatelor de duminica. Candidatului Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, era asteptat la ora 14:00, insa, pana la sosirea prezidentiabilului, zvonurile incepusera sa circule printre jurnalisti. Intre timp, in fata sediului PSD s-a adunat o mana de sustinatori PSD ai lui Adrian Nastase. "Nastase, presedinte", au inceput sa scandeze sustinatorii PSD-ului in momentul in care acesta a coborat din masina. Prezidentiabilul a dat mana cu toti simpatizantii sai, spunand, cu un zambet trist pe fata: "Data viitoare castigam sigur".

Adrian Nastase a intrat apoi in sala de conferinte, unde si-a inceput declaratia. Dupa ce a terminat tot ce a avut de spus, Adrian Nastase a plecat intr-o alta incapere din sediul PSD. Toata lumea, stransa in jurul bradului din hol, impodobit cu globuri si ghirlande albastre, il astepta pe Nastase, doar, doar va mai face o declaratie. In hol erau 28 de becuri, numar norocos pentru PSD (in urma cu doua saptamani, pe 28 noiembrie, Uniunea Nationala PSD+PUR a obtinut cel mai mare numar de voturi). Ieri insa mai ardeau doar 27.

Mai intai au plecat membrii staff-ului lui Nastase si dupa inca cateva minute a iesit si prezidentiabilul. "Faceti guvernul?", "Ce faceti acum?", "Cu cine faceti guvernul?", intreba toata lumea. Singurele vorbe ale actualului premier au fost sfaturi date jurnalistilor, sa aiba grija de corzile vocale. La iesirea din sediul PSD, Nastase a fost din nou ovationat de sustinatorii sai. Le-a multumit din nou si a plecat. (Cristian Petru)
×
Subiecte în articol: basescu traian psd eveniment nastase adrian psd+pur