x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special ALIEN / Un parfum Între realitate Şi fantezie

ALIEN / Un parfum Între realitate Şi fantezie

de Carmen Plesa    |    07 Dec 2008   •   00:00
ALIEN /  Un parfum Între realitate Şi fantezie

Atunci când au făcut "An­gel", erau nişte ne­cu­nos­cuţi, dar parfumul a ajuns numărul 1 în lume; să cre­e­ze "Alien" a fost o provocare uriaşă, pentru că toată lumea era cu ochii pe cei de la Thierry Mugler.



Vrajă blândă şi seducătoare

Au amestecat pu­ţin din Cosmos cu o picătură de modern, un strop ciudat de viitor şi câteva pulsaţii din India. O combinaţie de supranatural şi amprente etnice. Au pus-o, ca-n vremea alchimiştilor, într-o piatră fermecată, un ametist vibrant. Au aşezat piatra sacră în mâna unei femei-şaman, care, în lentila fotografului, încarnează extraterestrul, ne­cu­nos­cutul, dar aduce, în acelaşi timp, darul liniştii şi al fericirii.

I-au spus... "Alien". Imaginaţi-vă o lume plină de bucurie, inundată de bunăstare şi mulţumire. Şi apoi, ca într-o revelaţie spirituală, intră "Alien". Un parfum-talisman, cu puterea de a lumina viitorul şi de a relansa speranţele. Îl aduce o femeie care pare să vină din altă lume, de peste graniţele cunoscutului, şi totuşi atât de apropiată şi de familiară. O femeie cu o aură care încarcă atmosfera de genero­zitate şi altruism. O vrăjitoare care aduce pace şi presară magie în trecerea ei. Sticla care poartă elixirul "Alien" e o amintire a pietrei sacre şi are culoarea ametistului. E un talisman rar, încărcat cu energie naturală şi şlefuit ca o bijuterie. Gravat pe sticlă e numele care, asemeni cheii misterului unui limbaj străvechi sau de peste milenii, va fi în curând cunoscut în tot universul.

ÎN UMBRA LUI "ANGEL". "Alien", consi­derat al doilea parfum feminin important, lansat de casa Thierry Mugler, a fost lansat în 2005 şi venea la 13 ani după "Angel", parfumul-revelaţie al anilor ’90. Un mix de caramel, vanilie, bomboane din copilărie şi multă, multă seducţie, care a înnebunit publicul. O ciudăţenie de miros, nemaiîntâlnit până atunci, dar atât de copiat şi res­tilizat apoi. Se spune că pe "Angel" nu poţi decât să-l iubeşti la nebunie sau să-l urăşti din tot sufletul.

În 2005, "Alien" nu avea însă să provoace o la fel de mare nebunie a sentimentelor, precum "Angel", deşi a fost primit foarte bine atât de public – dovadă stau vânzările – cât şi criticii din domeniu. Noul parfum al casei Thierry Mugler a fost descris ca "straniu şi misterios, izvorând din originile lumii şi extremele viitorului", "o amintire a principiilor alchimiei" într-o sticlă "precum o bijuterie cu puteri ma­gice".Un parfum ce nu lasă femeia care-l poartă să treacă neobservată. Însă nu în modul gurmand-provocator al lui "Angel", ci ca într-o vrajă blândă şi seducătoare. O vrajă care amestecă energia din trecutul îndepărtat al şamanilor cu fantezia de mâine a Universului care aşteaptă, dincolo de raţiunea noastră, să fie descoperit.

Mistic

Cele două "nasuri" care au stat în spatele "Alien" de la Thierry Mugler sunt Dominique Ropion şi Laurent Bruyère. Ei sunt cei care au creat acest elixir compus din trei revelaţii olfactive: iasomia, lemnul de caşmir şi ambra albă. Florile de iasomie de Sambac, flori solare, amintesc de India şi dau parfumului un halou de energie pozitivă şi relaxantă. Revelaţia lemnoasă a parfumului, recreată artificial în laborator, vine din caşmirul indian; e un "lemn misterios, încălzit de soare". Re­velaţia ambrată: ambra albă, asemeni "unei mângâieri de caşmir pur", ireală, transpa­rentă, cu note senzuale, care se regăseşte în concentraţie foarte mare în "Alien". Şi peste toate aceste "revelaţii" oficiale şi recunoscute, "Alien" poartă şi el acel semn de întrebare specific parfumurilor lui Mugler, fie ele feminine sau masculine. Un strop de fixativ pentru păr? O picătură înţepătoare de soluţie pentru curăţat unghiile? O urmă de ciocolată?

×
Subiecte în articol: esenţe tari alien